Utaztatok már taxival nagyobb távolságra?
Nagyon drága. Akinek nem számít a pénz az utazik messzire taxival.
Taxi tarifa szerint egy Debrecen - Pest akár több mint 150.000Ft is lehet.
Olcsóbb magántaxit vagy telekocsit hívni.
Igen. Egy temetésre utaztunk kb. 60-70 kilométerre (oké, ez nincs orbitálisan messze, de mégsem egy városon belüli táv), mert a vezetni tudó családtag nem volt jól és tömegközlekedéssel nem akartunk menni.
Ez kb. 5 éve volt és 20 ezer körül fizettünk, amin csodálkoztam is. Szerintem a taxisokat érdemes megkérdezni, mert nem olyan árat fog adni, mint városon belül. Persze előre lefixálni, hogy mennyi lesz. A mi taxisunk szegény még meg is várta a temetés végét, pedig nem sok mindent tudott ott csinálni.
Így van, a visszaút kifizetése mindig része az ilyen fuvaroknak, de hát igazából sosem éri meg óra szerint fizetni az ilyet.
Én amúgy külföldön, ahol inkább a hétköznapi tömegközlekedés alapvető eszköze a taxi, használtam már nagyobb távra taxit, több órára kibérelve. Kb 50 USD volt egy 3-4 órás program.
Igen. Még a nyolcvanas évek végén.
Katonák voltunk, elment a Déliből az utolsó éjszakai vonat fél egykor, kettőig volt megírva a könyvünk. Kelenföldről még volt valami postavonat, tömkegközlekedés nuku, gyorsan taxiba vágódtunk ketten, a másik elkésővel.
- Kelenföldre legyen szíves.
- Hová mentek srácok?
- Annyi pénzünk nincs de Fehérvárra.
- Mennyi van?
- Kétezer (akkoriban 800 volt a havi zsold)
- Oké, annyiért elviszlek titeket, úgyse lenne fuvarom.
Visszaúttal együtt ez kevesebb mint a negyede volt a rendes viteldíjnak.
1:58-kor szálltunk ki a taxiból a kapunál, ahol már irogatta össze a kapus az időben be nem érkezetteket. Minket sajnos le kellett húznia a listáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!