Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Utaztatok már taxival nagyobb...

Utaztatok már taxival nagyobb távolságra?

Figyelt kérdés
Volt már, hogy nagyon messzire kellett az országon belül gyorsan, kényelmesen eljutnotok, saját kocsi nem volt kéznél és taxit hívtatok? Hogy működik ez? Kell extra árat fizetni?
2022. máj. 5. 16:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon drága. Akinek nem számít a pénz az utazik messzire taxival.

Taxi tarifa szerint egy Debrecen - Pest akár több mint 150.000Ft is lehet.

Olcsóbb magántaxit vagy telekocsit hívni.

2022. máj. 5. 16:14
 2/9 anonim ***** válasza:
54%
... vagy ha tud vezetni a kérdező, akkor car sharing...
2022. máj. 5. 16:56
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Egy temetésre utaztunk kb. 60-70 kilométerre (oké, ez nincs orbitálisan messze, de mégsem egy városon belüli táv), mert a vezetni tudó családtag nem volt jól és tömegközlekedéssel nem akartunk menni.

Ez kb. 5 éve volt és 20 ezer körül fizettünk, amin csodálkoztam is. Szerintem a taxisokat érdemes megkérdezni, mert nem olyan árat fog adni, mint városon belül. Persze előre lefixálni, hogy mennyi lesz. A mi taxisunk szegény még meg is várta a temetés végét, pedig nem sok mindent tudott ott csinálni.

2022. máj. 5. 17:07
 4/9 anonim ***** válasza:
77%
Nem, de az Oszkár telekocsit tudom ajánlani, ott vonat árának feléből visznek kocsival.
2022. máj. 5. 17:33
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Közben megnéztem egy kalkulátort próbaképpen, Budapest-Egerszalókot 41-45 ezerre saccolta. Persze lehet, hogy ilyenkor a visszautat is ki kell fizetni.
2022. máj. 5. 18:47
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az alap, hogy ha közig. határon kívülre megy, akkor a visszautat is ki kell fizetni.
2022. máj. 5. 20:15
 7/9 anonim ***** válasza:
82%

Így van, a visszaút kifizetése mindig része az ilyen fuvaroknak, de hát igazából sosem éri meg óra szerint fizetni az ilyet.

Én amúgy külföldön, ahol inkább a hétköznapi tömegközlekedés alapvető eszköze a taxi, használtam már nagyobb távra taxit, több órára kibérelve. Kb 50 USD volt egy 3-4 órás program.

2022. máj. 6. 05:53
 8/9 anonim ***** válasza:
7 Biztosan 50 dollárért (25,mert ott a fele a cégé egyből) 3-4 órát melózik egy taxis az usa-ban,teljesen hihető.
dec. 4. 15:28
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Még a nyolcvanas évek végén.

Katonák voltunk, elment a Déliből az utolsó éjszakai vonat fél egykor, kettőig volt megírva a könyvünk. Kelenföldről még volt valami postavonat, tömkegközlekedés nuku, gyorsan taxiba vágódtunk ketten, a másik elkésővel.

- Kelenföldre legyen szíves.

- Hová mentek srácok?

- Annyi pénzünk nincs de Fehérvárra.

- Mennyi van?

- Kétezer (akkoriban 800 volt a havi zsold)

- Oké, annyiért elviszlek titeket, úgyse lenne fuvarom.

Visszaúttal együtt ez kevesebb mint a negyede volt a rendes viteldíjnak.

1:58-kor szálltunk ki a taxiból a kapunál, ahol már irogatta össze a kapus az időben be nem érkezetteket. Minket sajnos le kellett húznia a listáról.

dec. 4. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!