Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Magánszemélyként vállalnom...

Magánszemélyként vállalnom kell garanciát használtautó eladás után?

Figyelt kérdés
Múlthéten eladtam egy 27éves F Astrát 100 ezer forintért. Persze öreg, rozsdás, füstöl, eszi az olajat, a bele is kilóg, de épp ezért kínáltam egy bringa áráért. Le van papírozva, névre vették és most egy hét után reklamálnak, hogy kiderült, hogy hengerfejes és túl sokat kell rá költeni, követelik,hogy vegyem vissza. Szerintük átvertem őket, mert rejtett hibával adtam el amiről nem tájékoztattam őket.

2022. máj. 1. 18:48
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy 27 éves autónál nincs már olyan, hogy garancia. Ha garanciás autó kell neki, akkor dobjon még rá pár millát.
2022. máj. 1. 18:56
 2/8 anonim ***** válasza:
86%

Garanciát azt nem, de szavatosságot elméletileg igen. Magánszemély esetén ha jól tudom még a vevőnek kell bizonyítania, hogy a hiba vásárláskor is fennállt már csak nem lehetett észrevenni és az eladó hallgatott róla.

Jelen esetben viszont semmi értelme ezzel bajlódni, mert ez a hiba simán az autó korából fakadó eset. Egy 27 éves autótól nem elvárható, hogy hibátlan legyen. Pláne ha aprópénzért adja el az ember és ahogy írod rozsdás is volt meg már füstölt is. Itt egyedül a kedves vevő vágta át magát, mert azt hitte 100ezerért új autót fog kapni.

2022. máj. 1. 19:08
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha magánszemély az eladó, akkor ilyen helyzetben a vevőnek kell bizonyítania, hogy a hiba nem volt látható/tapasztalható a vásárláskor, te pedig nem szóltál róla. Ez nyilván lehetetlen, nem csak azért, mert nem így történt (legalábbis a te állításod szerint), de még ha így is lett volna, akkor sincs rá mód, hogy bizonyítsa. Ennek fényében semmilyen kötelezettséged nincsen, semmivel nem tartozol nekik.

Ha a jövőben autót adsz el, úgy tudod az ilyen embereket elkerülni, hogy az adásvételire ráírod az ilyen jellegű problémákat, amivel potenciálisan reklamálhatnak és így a vevő az aláírásával azt is tanúsítja, hogy tájékoztatva lett a problémákról, te pedig így full be vagy védve. Ha csalóról van szó, akkor ezt meglátva rögtön sarkon is fordul a vevő.

2022. máj. 1. 19:13
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem csalók, csak egy nincstelen csóró család, távolabbról ismerem őket. Valójában nem is 100ezerért adtam, mert már egy éve a kert végében rohadt és nem tudtuk elindítani a régi akkuval, még bikázva sem. Vettem rá új akkut 16ezerért, így csak 84ezret kaptam érte.
2022. máj. 1. 19:30
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell foglalkozni velük.

Náluk a bizonyítási kényszer, és nem fognak ezért beperelni... 😃

Ilyenkor bele kell írni az adásvételibe, hogy üzemképtelen a gépjármű és kész.

Nincs több probléma.

2022. máj. 1. 19:47
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Madárnak néznek, vagy nem ezen a bolygón élnek.
2022. máj. 1. 19:49
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

nem kell vállalnod semmit. ezt az autót úgy vették meg, hogy tudták mit vesznek szarért-hugyért...

Autózni akartak, meg a gyerek is akart vezetni jáccásiból...megúnták, kérik a pénzt.

amúgy ez egy megszokott trükk, nem te vagy az első balek..mindennapos szórakozás...

Szerintem széthajtották, mert tudták, hogy úgyis visszaadják. Most rádijesztettek, te meg bedőltél.

2022. máj. 1. 20:28
 8/8 anonim válasza:
53%

100e Ft-os autónál szerintem nem jogos követelés, meg amúgy is megnézték, kipróbálták...

50-50 hogy náluk lett hengerfejes.

Én ezért szoktam beleírni az adásvételibe, hogy "a vevő a jelenlegi állapotában az autót megtekintette és átvette, további garanciát és felelősséget nem vállalok"

2022. máj. 4. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!