Lakó pihenő övezetbe forgalmi vizsgán be lehet hajtani vagy ez hogy működik?
A következő lehetőség helyes értelmezése vizsgán: a következő, SZABÁLYOS lehetőségnél.
Ugyanez lenne egyirányú út tilos végén is. Mentek a kocsival, mondja, hogy a következő lehetőségnél menjünk balra. Látod a behajtani tilos táblát, ás változatlan sebességgel haladsz tovább mindaddig, amíg olyan kereszteződéshez nem érsz, ahol adottak a feltételek.
De nem nagyon szoktak szívatni ilyenekkel.
Nekem azt mondta az oktató egykor, hogy kérdezzek vissza: ide megyünk látogatóba? Ha igen a válasz, a KRESZ szerint behajthatunk.
“ az ott lakókat vagy az oda látogatókat szállító személygépkocsi”.
Ekkor ne feledkezz meg a 20 km/h sebességhatárról és hogy övezeten belül jobbkézszabály van mindenütt.
Nálunk erőszerettettel viszik oda a tanulókat, ahol, ha egyenesen mész tovább, akkor behajtassza a pihenőövezetbe, de el is lehet kanyarodni.
Mindig látni, megy a tanulóautó, behajt, megfordul és miközben jönnek kifelé, magyaráz az oktató... Velem is negcsinálták, be is néztem ahogy azt kell, de legalább a vizsga előtt, így egy életre megjegyeztem, hogy oda nem lehet behajtani csak úgy.
Jah, múltkor teljesen szabályosan akartam behajtani a lakópihenő övezetbe, balra kanyarodva. Szembe egy rendőrautó jött, látta hogy indexelek, villantott meg intett, hogy elenged... Ő is jött utánnam, majd rájött, hogy az egyik ottlakóhoz mentem, tehát nem tud baszogatni😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!