Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » ISIC kártya beiratkozás után?

ISIC kártya beiratkozás után?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nyáron külföldi útra készülünk, RegiJettel. A fiam idén felvételizett gimibe. A jelenlegi diákja idén szeptemberig érvényes, viszont az utazási kedvezményhez ISIC nemzetközi diákigazolványt kell csináltatnunk. Ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem.

1. A jelenlegi, lejárófélben lévő diákját elfogadják?

2. A suli ad majd a beiratkozásnál papírt a tanulói jogviszonyról? Ha nem, tudok kérni?

Nem lenne rossz, ha igénybe tudnánk venni az ISIC adta kedvezményt, mert a menetjegy 75%-ára szánt pénzt el tudnánk költeni a Prágán belüli utazókártyára, étkezésre, a szállás árára, stb.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2022. ápr. 17. 18:34
 1/4 anonim ***** válasza:

Elfogadják, az ISIC amúgyis minden év dec 31-ig jó, igy sok visszaélés nem lesz vele.

Azt azért tudod, hogy a Regiojet csak a belföldi járatokra ad 75% diákkedvezményt, ugye? Csehországon kívülről induló járatokra 10% kedvezmény van diákoknak

2022. ápr. 17. 18:58
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Ez fura. Bár két opció fedi le a 15 éves fiamat (Child and youth 6 - 18 years és Student up to 26 years (ISIC), az első valóban 10%-ot ad, de a második opció megadja a 75%-ot a cseh úticéllal.

2022. ápr. 17. 19:41
 3/4 A kérdező kommentje:
Na most megnéztem mégegyszer. Valamit elnyomhattam mert valóban 10% van, ráadásul az ISIC sem kell hozzá.
2022. ápr. 17. 19:45
 4/4 anonim ***** válasza:
Egyébként ha főleg Európában utaztok szerintem nem is érdemes kiváltani, régebben volt nekem is de sose használtam mert elég volt bemondani. Most meg már nem kaphatok levelezősként (+26 is elmúltam) de az elmúlt évben több országban sima magyarral is mindenhol kaptam vele diák jegyet ahol kértem.
2022. ápr. 17. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!