Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Csökkentett heti pihenőidőt...

Csökkentett heti pihenőidőt hogyan pótoljam vissza a harmadik hétig?

Figyelt kérdés

Kicsit belekavarodtam már az egészbe, nagyjából megvan csak jobb lenne ha valaki leírná a tutit úgyhogy inkább leírom csak mi a tényállás.

03.10-én lett behelyezve a kártyám, tehát 12,13-án megvolt a 45-ös pihenő.

Következő héten szombaton dolgoztunk így 20-án volt egy 24-esem, ez a második hét. A harmadik hét most van és úgy olvastam, hogy most vasárnap 00-ig kell visszapótolni a 21 óra hiányzó pihenőidőt amit hozzá lehet tenni egy 9-es pihenőhöz.

A hét úgy tudom, hogy hétfő 00-tól vasárnap 00-ig, tehát akármikor kezdtem azon a héten, az első hét véget ért 13-án 00-kor. Onnantól számítódik a második hét és most a harmadik héten akkor ezekszerint úgy lenne szabályos, hogy 66 óra pihenő? Tehát szombat-vasárnap meglenne a 48 óra és akkor már pénteken se tudnék menni mert péntek 06 órától meg kéne kezdenem hogy meglegyen vasárnap 00-ig?

Valaki tud segíteni, mert nem akarok hülyeséget mondani a főnökömnek, nekem is jó lenne a szombat mert több pénz csak ha büntetnek érte akkor úgy íratnom kéne vele valamilyen papírt vagy valami.

Mert előző hét szombaton is menni kellett és ma hívott a diszpécser hogy most szombaton is menni kéne, de akkor a most hétvégén is csak csökkentett heti pihenőm lenne tehát sehogy nem lenne meg a kompenzáció.

"„heti pihenőidő”: az a heti időszak, melynek során egy járművezető szabadon rendelkezik idejével, és amely „rendszeres heti pihenőidőt” és „csökkentett heti pihenőidőt” foglal magába:

„rendszeres heti pihenőidő”: bármely, legalább 45 órás pihenő,

„csökkentett heti pihenőidő”: bármely, 45 óránál rövidebb pihenő, mely a 8. cikk (6) bekezdése feltételeinek megfelelően legalább 24 óra folyamatos időtartamra csökkenthető;

8. cikk (6) Bármely két, egymást követőhéten a járművezetőnek tartania kell legalább:

két rendszeres heti pihenőidőt, vagy

egy rendszeres heti pihenőidőt és egy legalább 24 órás csökkentett heti pihenőidőt. A csökkentést azonban kompenzálni kell egy, a kérdéses hetet követő harmadik hét vége előtt egészben megtartott, a csökkentésnek megfelelő pihenővel.

A heti pihenőidőnek az előző, heti pihenőidővégtől számított hat, 24 órás időszak végéig meg kell kezdődnie.

——————————–

(7) A csökkentett heti pihenőidő kompenzációjaként tartott pihenőt egy másik, legalább 9 órás pihenőidőhöz kell kapcsolni.

(8) Ha a járművezető ezt választja, a napi pihenőidők és a csökkentett heti pihenőidők, melyekre a telephelytől távol kerül sor, a járműben is tarthatók, amennyiben az megfelelőháló- vagy fekvőhellyel rendelkezik minden járművezető számára, és a járműálló helyzetben van.

(9) Az olyan heti pihenőidőt, mely két hétre oszlik el, bármelyik héthez lehet számítani, de mindkettőhöz nem."

2022. márc. 22. 22:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem érdemesebb lenne egy kamionos csoportban feltenned a kérdést.
2022. márc. 22. 23:34
 2/6 anonim ***** válasza:

Szívesen segítenék, de ezt én sem igazán tudom, pedig nemrég lett meg a Gki😅

Szóval:

[link]

2022. márc. 23. 05:27
 3/6 anonim ***** válasza:
De várj, amúgy igen, Pénteken sem dolgozhatsz akkor. Amúgy ha teljes munkaidőben dolgozol, akkor valószínűleg a 2 heti vezetési idő sem férne bele a 90 órában. De tényleg nem tudom😇
2022. márc. 23. 05:29
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Túlbonyolítod és az agyadra megy ez a sok számolgatás.

Én legkésőbb a harmadik héten hozzyácsatoltam az elmaradt órákat a 45-öshöz.

Ebbe nem tudott soha senki belekötni, annyit mondtak hogy gut és szuper.

Se az olasz se a francia de a magyar se talált hibát benne.

CSak aza baj sok okosnál hogy azt nézi amit kötelező kevenni.

De például a napi 45 percet se vettem ki így soha, az mindíg egy óra volt és lesz. Mert az is jó, nekem meg főleg jó.

Meg a 4.5 órát se vezettem ki soha, inkább 3 felé osztottam a 9- 10 órát. VAgy még többre.

HA spanyol vagy portugál fuvar volt akkor meg főleg elég volt a 9 órát ha 12-13 órába befért. Tehát 3 óránként megálltam 1 órára.

Tudom a sok parkoló egyetemen megy az ész osztás hogy nem így kell, de én lesza.om , nekem ez a jó és kész.

40 év után se volt soha ilyen miatt büntetésem, pedig volt néhány kontroll.

Tehát úgy csináld hogy neked jó legyen mert a teljes előírásnak nem lehet eleget tenni és abba belekavarodik az ember előbb utóbb.

2022. márc. 23. 05:40
 5/6 anonim ***** válasza:
Több kártyával. ;)
2022. márc. 23. 20:13
 6/6 A kérdező kommentje:
Akkor az úgy helyes lehet hogy vagy 45-24-24-66-66-45 vagy pedig ahogy te mondtad 45-24-24-87-45
2022. márc. 23. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!