Csökkentett heti pihenőidőt hogyan pótoljam vissza a harmadik hétig?
Kicsit belekavarodtam már az egészbe, nagyjából megvan csak jobb lenne ha valaki leírná a tutit úgyhogy inkább leírom csak mi a tényállás.
03.10-én lett behelyezve a kártyám, tehát 12,13-án megvolt a 45-ös pihenő.
Következő héten szombaton dolgoztunk így 20-án volt egy 24-esem, ez a második hét. A harmadik hét most van és úgy olvastam, hogy most vasárnap 00-ig kell visszapótolni a 21 óra hiányzó pihenőidőt amit hozzá lehet tenni egy 9-es pihenőhöz.
A hét úgy tudom, hogy hétfő 00-tól vasárnap 00-ig, tehát akármikor kezdtem azon a héten, az első hét véget ért 13-án 00-kor. Onnantól számítódik a második hét és most a harmadik héten akkor ezekszerint úgy lenne szabályos, hogy 66 óra pihenő? Tehát szombat-vasárnap meglenne a 48 óra és akkor már pénteken se tudnék menni mert péntek 06 órától meg kéne kezdenem hogy meglegyen vasárnap 00-ig?
Valaki tud segíteni, mert nem akarok hülyeséget mondani a főnökömnek, nekem is jó lenne a szombat mert több pénz csak ha büntetnek érte akkor úgy íratnom kéne vele valamilyen papírt vagy valami.
Mert előző hét szombaton is menni kellett és ma hívott a diszpécser hogy most szombaton is menni kéne, de akkor a most hétvégén is csak csökkentett heti pihenőm lenne tehát sehogy nem lenne meg a kompenzáció.
"„heti pihenőidő”: az a heti időszak, melynek során egy járművezető szabadon rendelkezik idejével, és amely „rendszeres heti pihenőidőt” és „csökkentett heti pihenőidőt” foglal magába:
„rendszeres heti pihenőidő”: bármely, legalább 45 órás pihenő,
„csökkentett heti pihenőidő”: bármely, 45 óránál rövidebb pihenő, mely a 8. cikk (6) bekezdése feltételeinek megfelelően legalább 24 óra folyamatos időtartamra csökkenthető;
8. cikk (6) Bármely két, egymást követőhéten a járművezetőnek tartania kell legalább:
két rendszeres heti pihenőidőt, vagy
egy rendszeres heti pihenőidőt és egy legalább 24 órás csökkentett heti pihenőidőt. A csökkentést azonban kompenzálni kell egy, a kérdéses hetet követő harmadik hét vége előtt egészben megtartott, a csökkentésnek megfelelő pihenővel.
A heti pihenőidőnek az előző, heti pihenőidővégtől számított hat, 24 órás időszak végéig meg kell kezdődnie.
——————————–
(7) A csökkentett heti pihenőidő kompenzációjaként tartott pihenőt egy másik, legalább 9 órás pihenőidőhöz kell kapcsolni.
(8) Ha a járművezető ezt választja, a napi pihenőidők és a csökkentett heti pihenőidők, melyekre a telephelytől távol kerül sor, a járműben is tarthatók, amennyiben az megfelelőháló- vagy fekvőhellyel rendelkezik minden járművezető számára, és a járműálló helyzetben van.
(9) Az olyan heti pihenőidőt, mely két hétre oszlik el, bármelyik héthez lehet számítani, de mindkettőhöz nem."
Túlbonyolítod és az agyadra megy ez a sok számolgatás.
Én legkésőbb a harmadik héten hozzyácsatoltam az elmaradt órákat a 45-öshöz.
Ebbe nem tudott soha senki belekötni, annyit mondtak hogy gut és szuper.
Se az olasz se a francia de a magyar se talált hibát benne.
CSak aza baj sok okosnál hogy azt nézi amit kötelező kevenni.
De például a napi 45 percet se vettem ki így soha, az mindíg egy óra volt és lesz. Mert az is jó, nekem meg főleg jó.
Meg a 4.5 órát se vezettem ki soha, inkább 3 felé osztottam a 9- 10 órát. VAgy még többre.
HA spanyol vagy portugál fuvar volt akkor meg főleg elég volt a 9 órát ha 12-13 órába befért. Tehát 3 óránként megálltam 1 órára.
Tudom a sok parkoló egyetemen megy az ész osztás hogy nem így kell, de én lesza.om , nekem ez a jó és kész.
40 év után se volt soha ilyen miatt büntetésem, pedig volt néhány kontroll.
Tehát úgy csináld hogy neked jó legyen mert a teljes előírásnak nem lehet eleget tenni és abba belekavarodik az ember előbb utóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!