Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Honnan számítandó a pihenőidő ?

Honnan számítandó a pihenőidő ?

Figyelt kérdés
Hivatalosan hogyan kellene lennie ? Lakhelyemről 30km-re van a jármű azzal vezetek 7-8 órát , de a munkaidő 15 óra, másnap ugyan így kezdhetek , 5 óra kezdés reggel 20 óra végzés. Nekem meg mint írtam 30 km az otthonom, beleszámít a munkába jövés-menés? Gki-n azt tanultam, hogy beleszámít, tehát másnap nem kezdhetek.
2022. márc. 18. 14:15
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Elméletben munkaidőnek számít ha kocsival méssz oda , de gyakorlatban meg nem lehet ezt ellenőrizni.
2022. márc. 18. 14:39
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Munkaidőnek számít. Szabályosan ezt a tachográfba vissza kell írni. 30km ez kb.: 20 perc egyéb munka. 04:35-ig tartott a napi/ heti pihenőidőd. 04:35-től 05:00-ig egyéb munka.

A kamion egész hétvégén (45-ös) Bécs mellett parkolt. Hétfő reggel céges kisautóval kivittek a kamionhoz és be kellett vinni adatként a tachográfba, hogy Veszprém és Bécs között mennyi ideig kocsikáztam.

Magyarországon belül még elnézik, de az osztrák nem. Megkérdezi: Kilépett otthon az ajtón és egyből Ausztriában volt? Akkor a 45-ös pihenőjét itt nálunk töltötte? Nem ment haza?

2022. márc. 18. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!