Melyik a kedvenc, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyén keresztülhaladó főútvonalad?
Autóval egyiket sem járom túl gyakran, legfeljebb a Nyíregyházán belüli szakaszokat, főleg a 4-est és a 41-est.
Bringás szemszögből a 4, 38, 471 és 49 kapásból kiesik: előbbin tiltás van, a másik három mellett szinte végig kerékpárút húzódik.
Marad tehát a 36, 41, 491 és 381.
A 36 országos szinten a legbarátibb forgalmúak közé tartozik, minősége is rendben van, nagy gépjárművek is kevésbé járnak rajta. A 381 szintén nem túl forgalmas, de a szabolcsi szakasz meglehetősen szűk, az érdekesebb részek inkább a zempléni oldalon találhatóak. A 41-esen még sosem bringáztam, bár tervben van már egy ideje. A 491-et nem szeretem, rossz a minőség, és sok autós állat módjára hajt rajta, ami nyilván - nem elfelejtve a primitív magyar közlekedési kultúrát sem - azzal is összefüggésben áll, hogy a kelet felől érkezők is ezt használják.
Szóval részemről a 36-ra ment egy szavazat.
41: igaz, hogy oda torkollik az M3-as, de számomra elég nyugis és szép útvonal.
38: sajnos eléggé el van hanyagolva javítás szempontjából (legalábbis, amikor legutóbb arra jártam, elég borzalmas volt rajta közlekedni).
A többin még nem jártam, csak a 4-esnek más megyei szakaszán.
36 - Unalmas, jellegtelen főút, a minősége változatos, talán a jobbak közé tartozik. Nincs nagy forgalom, az autópálya elvonja annak a nagy részét, lehet haladni, a két végponton kívül csak két településen halad át.
38 - Ez sem a legérdekesebb útszakasz, de turisztikailag nagy jelentőségű. A minősége több helyen pocsék.
338 - Hasznos elkerülő szakasz, de semmi extra.
381 - Szintén dögunalom a táj, de rendkívül hasznos, hogy a Tisza felső szakaszán is van át lehet kelni hídon Szabolcsból Borsodba.
4 - A többi vármegyei szakaszával ellentétben a minőség elég jó.
403 - Ez is egy hasznos elkerülő szakasz, jelentős mértékben megmenti Nyíregyháza belvárosát a külföldi kamionoktól.
41 - Gyönyörű erdőségek szegélyezik, ugyanakkor a minőség pár felújított szakaszt leszámítva pocsék, a forgalom is elég nagy ahhoz képest, hogy mellette megy az M3
471 - Ez is gyönyörű tájakon megy át, megkockáztatom, ez az Alföld legszebb útvonala. Kellemesen lehet haladni, ez a kedvenc.
49 - Borzalom az egész a sz@r minőségtől kezdve a román kamionokig. Ráadásul folyamatosan, pár kilométerenként jönnek a települések, nem lehet rendesen haladni. Mind a lakóknak, mind az úton közlekedőknek megváltás lesz az M49.
491 - Nagyon szép a táj itt is, de a minőség nem mindenhol az igazi. Fehérgyarmatig elég nagy a forgalom.
493 - Itt is kellemes a táj, viszont bántó, hogy az autópályától északra fekvő szakaszt nem sikerült felújítani, így olyan a minősége, mintha valami zsákfaluba menne az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!