Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Bécsből magyar országra...

Vk1995 kérdése:

Bécsből magyar országra szeretnék utazni kis fiammal ,de neki még nincsenek papírjai . Van valaki aki mostanában sokat utazik , mindig ellenőriznek a határnál ? Ha leigázol a rendőr és a kisfiamnak nincs útlevele az nagy baj lenne ?

Figyelt kérdés

#határátkelés #Újszülöttel utazás
2022. febr. 16. 21:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
Európán belül nem kell az útlevél, csak ha elhagyod az EU-t
2022. febr. 16. 22:02
 2/13 anonim ***** válasza:
84%
Ezzel nem játszanék. Ha ellenőriznek és nem tudod igazolni, hogy a gyerek a tiéd (útlevéllel, személyivel vagy ideiglenes utazási okmánnyal), akkor az nem ejnye-bejnye, hanem elég komoly rendőrségi ügy.
2022. febr. 16. 22:09
 3/13 anonim ***** válasza:
0%
Mivel a határon nincs ellenőrzés, ezért ha már átjöttél, akkor Magyarországon belül senkinek sem kell útlevél, ha van személyid. Ha neked van személyid vagy útleveled, akkor a gyerekednek nem kell igazolvány, ha az útleveled magyar útlevél.
2022. febr. 16. 22:14
 4/13 anonim ***** válasza:
78%

#2-nek van igaza!

És ellenöriznek a határon! Grüner pass-t és utiokmányt is.

2022. febr. 16. 22:20
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitok !

Most a COVID miatt nem ellenőriznek jobban ?

Van egy osztrák anyakönyvi kivonatom azzal tudom igazolni ,hogy az én gyermekem . Csak ,hogy az útlevél kell e . 🙁

Nekem van magyar útlevelem ,de biztos elég csak nekem .

Azt hallottam ,hogy apai beleegyezés is kell egy papíron ez igaz ?

2022. febr. 16. 22:22
 6/13 anonim ***** válasza:
70%

A nagykövetsegen Becsben tudsz útlevelet igenyelni a gyereknek!

[link]

2022. febr. 16. 22:27
 7/13 anonim ***** válasza:
65%
Igen, kell az apai beleegyezes. Olvasd el a nagykövetsegi oldalon.
2022. febr. 16. 22:28
 8/13 anonim ***** válasza:
52%
Az anyakönyvi kivonaton nincs fénykép, nem alkalmas az azonositásra...
2022. febr. 16. 22:29
 9/13 anonim ***** válasza:
52%

" c) kiskorú (0-18 év közötti) személy

Kiskorú személy részére benyújtott útlevél igény esetén szükség van mindkét szülő személyes megjelenésére.

Egyik szülő személyes jelenléte csak akkor elegendő:

ha kizárólagos felügyeleti jogkörrel rendelkezik, és erről jogerős bírósági végzést hoz;ha a másik szülő aláírásával ellátott, közjegyző vagy tiszteletbeli konzul által hitelesített vagy két tanú aláírásával ellátott hozzájáruló nyilatkozatot mutat be (Útlevélhez szülői hozzájáruló nyilatkozat);ha a másik szülő haláláról halotti anyakönyvi kivonattal rendelkezik."

2022. febr. 16. 22:32
 10/13 anonim ***** válasza:
0%
Magyarországra belépve nem ellenőriz senki, csak kifelé az osztrákok. Tehát a gyereknek semmi sem kell, ha neked vannak magyar papírjaid.
2022. febr. 16. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!