Bécsből magyar országra szeretnék utazni kis fiammal ,de neki még nincsenek papírjai . Van valaki aki mostanában sokat utazik , mindig ellenőriznek a határnál ? Ha leigázol a rendőr és a kisfiamnak nincs útlevele az nagy baj lenne ?
#2-nek van igaza!
És ellenöriznek a határon! Grüner pass-t és utiokmányt is.
Köszönöm a válaszaitok !
Most a COVID miatt nem ellenőriznek jobban ?
Van egy osztrák anyakönyvi kivonatom azzal tudom igazolni ,hogy az én gyermekem . Csak ,hogy az útlevél kell e . 🙁
Nekem van magyar útlevelem ,de biztos elég csak nekem .
Azt hallottam ,hogy apai beleegyezés is kell egy papíron ez igaz ?
" c) kiskorú (0-18 év közötti) személy
Kiskorú személy részére benyújtott útlevél igény esetén szükség van mindkét szülő személyes megjelenésére.
Egyik szülő személyes jelenléte csak akkor elegendő:
ha kizárólagos felügyeleti jogkörrel rendelkezik, és erről jogerős bírósági végzést hoz;ha a másik szülő aláírásával ellátott, közjegyző vagy tiszteletbeli konzul által hitelesített vagy két tanú aláírásával ellátott hozzájáruló nyilatkozatot mutat be (Útlevélhez szülői hozzájáruló nyilatkozat);ha a másik szülő haláláról halotti anyakönyvi kivonattal rendelkezik."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!