Ha valaki vészhelyzetben vezet jogosítvány nélkül(pl
kórházba visz valakit), simán megbüntetik helyben vagy
elengedik/mennek utána és ha odaért akkor büntetik?
Érdekes kérdés, mert ha nem segítesz akkor gondatlanságból elkövetett emberölés.
2022. febr. 8. 17:17
2/13 anonim válasza:
Akkor bekapcsolják a szirénát, s csinálnak neked utat, ha mozgatható a páciens, akkor beviszik. Ennyi
2022. febr. 8. 17:30
3/13 anonim válasza:
#1 a törvény azt várja el ilyenkor, hogy mentőt hívj, ha ezt nem teszed meg, az emberölés. De egyébként ilyenkor elnézőbb a hatóság a kérdésben vázolt helyzettel is.
2022. febr. 8. 17:37
4/13 anonim válasza:
Ahogy #2 írja, ez a "szirénázó rendőri felvezetést kapsz" elgondolás egy kicsit túl hollywood-i és sokkal kevésbé valódi. De félreértés ne essék, lehet valódi is. Csak éppen nagyon speciális és komoly helyzet kell ahhoz, hogy ez megtörténjen. Az esetek 99.9%-ában átültetnék a saját autójukba és elvinnék ők maguk a kórházig, veled maradna az egyik rendőr és hívna egy másik autót, közben igazoltatás, utána a hívott autóval elvisznek.
2022. febr. 8. 17:54
5/13 anonim válasza:
Dehogy nézik el, akkor beviszi rendőrségi autó.
2022. febr. 8. 18:17
6/13 anonim válasza:
Nekem sajnos volt olyan hogy felhivtak hogy az ocsem fanak csapodott (ami utolag kiderult hogy szerencsere nem csak lesodrodott az utrol). Kb 15-18km-re volt a baleset tolem. Be a kocsiba padlo gaz szerintem 2 perc alatt ott lehettem de lehet annyi ido se volt mar 260at kitoltam akkor eletem eloszor. Ezt rendor mellett falubol kijovet kb 170el el.. nyilvan jott utanam de amikor meglatta hova sietek illetve en is mondtam neki hogy ha kell vigyen bilincsbe de sajnos nagyon megijedtem az ocsem miatt. Azt mondta nekem legkozelebb vezessek ovatosabban de van mikor az elet megkoveteli. Ok is emberek. Es sajnos vannak olyan helyzetek mikor a korlatozasokat at kell lepnie az embernek.
Valószínűleg nem büntetnek meg, ha nem okozol balesetet.
Vagy, ha nem igazoltatnak, mert akkor meg nem derül ki.
2022. febr. 8. 21:15
9/13 anonim válasza:
6-os, semmiféle ésszerű oka nem volt annak, hogy felelőtlenül vezettél. És örülj, hogy nem ütöttél el valakit, akit esélyed se lett volna észrevenni ilyen tempó mellett.
Aki felhívott, az nyilván értesítette a mentőket is. Az öcsédet a mentők fogják megmenteni, ha meg lehet. Ők szakemberek és eszközeik vannak ott. Ha te előbb érsz oda, mit tudsz csinálni? Kb. annyit, amennyit a téged felhívó ember remélhetőleg megtett: vérzéseket elszorítani, stabil oldalfekvésbe rakni a sérültet stb.
Egyszóval semmi ésszerű okod nem volt a rohanásra. Viszont simán megölhettél volna valaki mást, akinek a hozzátartozóit csöppet se vigasztalta volna, hogy az öcséd balesetéhez száguldottál.
2022. febr. 8. 23:06
10/13 anonim válasza:
Jolvan csak annyit kivanok hogy legyel hasoo helyzetben aztan meglatjuk majd hogy fogsz cselekedni. Utolag mindenki okos :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!