Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha hétfő reggel 8:30-kor...

Ha hétfő reggel 8:30-kor kezdem a munkaidőm akkor szombat reggel 8:30-tól kell 45-ös pihenőt (vagy 24-est) tartanom?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy 6. munkanap de nem világos, hogy ez most szombat vagy vasárnap.

2022. febr. 6. 17:10
 1/10 anonim ***** válasza:
0%

Ha szombat reggeltől hérfőig veszed ki a pihenőt akkor az 48 óra.

AMúgy érthetetlen amit kérdezel.

Próbáld már érthetően kérdezni.

2022. febr. 6. 18:44
 2/10 A kérdező kommentje:
Értelmes a kérdés csak te nem érted, ez a kamionos kötelező heti pihenőre vonatkozó szabály, aki képben van tud rá válaszolni.Oda is tettem hogy #kamion,hogy ne szülessen ilyen komment de naiv voltam.
2022. febr. 6. 20:36
 3/10 anonim ***** válasza:
47%
A heti pihenő naptári hétre vonatkozik. Tehát hétfő 0:00-tól vasárnap 24 óráig bezárólag, kell tartanod a heti pihenőd (vagy a csökkentett 24 órásat). Senkit nem érdekel, hogy te hétfőn 8:30-kor kezdtél.
2022. febr. 7. 16:45
 4/10 anonim ***** válasza:

az a baj hogy túlgondolják ezeket az emberek és ezért zavarodnak össze. Megsúgom, a kamionosok se tudják pontosan hogy is van ez, még az se aki 20 éve csinálja. Egyrészt mert qrva bonyolult a megfogalmazás, másrészt mert néha változtatják és ha nem olvasol kamionos hírportált vagy a céged nem mondja akkor nem is tudsz róla.

Én igazából rutinból csinálom, eddig még nem büntettek meg, szóval annyira nem lehet rossz... hétfőn indulok, szombaton is akár kidolgozom a 15 órámat, és amikor megálltam onnantól számítva 45 óra (úgy sem lesz 24 mert vasárnap meg nem dolgozhatsz, kivéve ha akkor jár le a 24-es amikor már a kamionstopp is feloldódott).

2022. febr. 7. 22:22
 5/10 anonim ***** válasza:

"Megsúgom, a kamionosok se tudják pontosan"

De, igen tudják. Legalábbis akik nem egy hal értelmi szintjén vannak. Annyira nem bonyolult, általában 1-2 hónapon belül rááll az emberek agya.

De, ha te szombaton kidolgozod a 15 órásodat akkor azon a héten már csak csökkentett pihenőd lesz (24 órás). Ha valakinek 44 óra 59 perc a pihenője akkor is 24 órásnak minősül.

A heti pihenőnek azért "heti" a neve, mert egy héten belül kell teljesíteni. Az, hogy a következő hét hétfőjén, te meddig pihensz az már erre nézve teljesen lényegtelen.

2022. febr. 7. 22:33
 6/10 anonim ***** válasza:
#5 a mai napig vannak olyan emberek, akik azt mondják minden 2. hétvégén 45-ös kell, ami nem igaz, mert lehet az 1. héten is 45 és a 2. héten 24. De most megint érthetően beszélünk látod, de a szabály rohadtul nem így van leírva, ez a gond. Sose értettem mi az istenért nem lehet érthetően fogalmazni, az a kacifántos megfogalmazás amit ott fent leírtak is legalább olyan kétértelmű sokszor, mint a kocsma nyelv -_-
2022. febr. 8. 09:15
 7/10 anonim ***** válasza:

Persze, ez tény. A mostani mobilitásos ökörségük is egy nettó f**ság. De azért a sofőrök túlnyomó többsége az alapokkal igen is tisztába van, mivel napi szinten használja, egyáltalán nem valid az, hogy a legtöbb ne tudná.

Ha kamionozol te is tudod, hogy mondjuk egy átlagos nap kb 6-szor nyúlsz a tachográfhoz.

2022. febr. 8. 09:32
 8/10 A kérdező kommentje:
Tehét amit leszűrtem az az, hogy a hét bármelyik napján tarthatom igazából a pihenőmet de legkésőbb vasárnap 0:00 előtt 45 órával muszáj elkezdenem, hisz máshogy nem lesz meg a héten.
2022. febr. 8. 17:56
 9/10 anonim ***** válasza:
5-ös, nem lényegtelen, mert átvihető a pihenő hétfőre is. Tehát beleszámítanak a szombati megállás utáni órák, a vasárnap és a hétfői indulásig eltelt órák a heti pihenőbe.
2022. febr. 17. 19:13
 10/10 anonim ***** válasza:
A hét pedig 7 munkanap, nem kötelező hétvégére esnie a heti pihenőnek, csak ez az általános szokás a kamionstop miatt.
2022. febr. 17. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!