Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Szabad télen havas úton...

Szabad télen havas úton motorozni?

Figyelt kérdés
Ma láttam több terepmotort a városban jönni-menni, valószinüleg együtt voltak. Sok helyen még csúszósak az utak, hó ugyan már alig van, de latyak még bőven. Pont egy rendőrautó mellett haladtak el, és az nem is foglalkozott velük. Akkor az autósokat miért birságolják ha nincs téligumi?

2022. jan. 31. 13:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
76%

Ha balesetet okozol amúgy is megbüntethetnek, nem attól függ, hogy motorral vagy-e vagy kocsival. Ugyanazok a szabályok érvényesek, ne beszéljetek már ekkora zöldségeket.

2022. jan. 31. 18:15
 12/13 anonim ***** válasza:
0%

#11: ja, csak motorral jóval nagyobb valószínűséggel okoz balesetet a hóban.

Amúgy sehol nem írtam, hogy ez autóra nem vonatkozik.

2022. jan. 31. 18:25
 13/13 anonim ***** válasza:
37%

Nem, azt írtad, hogy "Szabad, de ha balesetet okozol akkor még meg is büntethetnek."

Mert amúgy nem kapna büntetést, aki balesetet okoz? Vagy ezt mire írtad egyáltalán, mit akarsz vele közölni? Semmi értelme nincs máskülönben, ha nem úgy értetted, ahogy én értelmeztem.

Jóval nagyobb valószínűséggel okoz balesetet a hóban, mint amúgy? Ezt a statisztikát honnan tudod? Lehet igazad van, de hogy te ezt honnan húztad elő, az számomra kérdéses, rejtély. Tudtommal erről nincs statisztika. Az egyetlen statisztika, ami online megtalálható a 2015ig feltöltögetett baleseti statisztikai évkönyvekben, az az, hogy több járműves, halálos balesetek 63-67%-ában NEM a motoros volt vétkes, hanem a másik fél. Nyugodtan meg lehet keresni, én már 3-szor megkerestem az utóbbi 2 évben. Miből gondoljuk, hogy ez az arány hóban bármi más lenne? Ha egy motorral havon mész, "lábujjhegyen" fogsz menni, olyan óvatosan, mint amikor jeges lépcsőn próbálsz felgyalogolni. Nincs kedvem és időm most kifejteni a részleteket, amúgy se olvasnád el, de hidd el, valószínűleg többet mentem 2 keréken havon, meg egyéb csúszós helyen, mint te.

2022. jan. 31. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!