Reggel buli után elindultam haza autóval, lekapcsoltak a rendőrök, és még kimutatható volt az alkohol! A helyszínen elvették a jogosítványom, a hitelesített szondán először 0,30-at fél óra múlva 0,28-at fújtam! Valaki leírná, hogy zajlik az eljárás?
A tisztesség és erkölcs bajnokai az álszenteskedők kérem kíméljenek!
Boldog újévet mindenkinek
Megvárod, míg a büntető eljárás elrendeli a bevonás hosszát, utána megvárod a kiszabott időt. Közben megcsinálod az utánképzést. Ha letelik a kiszabott idő, akkor a határozattal és a sikeres utánképzés igazolásával bebaktatsz az okmányirodába, mondod mit szeretnél, ők meg intézik a többit, jogsit postán kiküldik.
Ha az eltiltás ideje alatt vezetsz, bűncselekménynek minősül, 2 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.
Ez azért nem a "még kimutatható volt az alkohol" kategória, jócskán volt benned!
Egyébként meg az 1-es leírta, mi a teendö.
Ott vagy tévedésben hogy a leírott kalkulációval kitörölheted a segged.
Ez a pletyka rész.
Az a lényeg nálad hogy mit mutatott ki.
Adj hálát a rendőröknek hogy lekapcsoltak, mert akár baleset is lehetett volna a vége, sőt halálos baleset is.
NA most ha fél óra alatt annyit esett, számold ki mikor lett volna 0.
Kb 12-15 óra múlva.
Ez bizony kemény totál részegség.
A légalkohol szonda eredményét meg kell duplázni a valós véralkohol szinthez. Ez nálad 0,6-ot jelent, ami már bűncselekménynek számít.
A 0,6 egyébként enyhe alkoholos befolyásoltságot jelent, de a zéró tolerancia szerint 0,5 fölött bűncselekmény.
A többit az első válaszoló leírta.
Sajnos nem tudom a szonda tipusát, de szerintem szabalysertés. Tehat max 6 hónapra bevonjak a jogsidat, meg kapsz a keresetedtől függő penzbírsagot.
A jövőben ajanlom a full ingyenes Alcodroid alkalmazast, ha nincs semmi komoly rendellenesseged szepen megmutatja mi a helyzet.
En ugy tudom, az egy sör meg egy kicsi az a 0,3. Nalam. Eleggé testsulyfüggő ez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!