Mit tegyek majdnem balesetek volt?
A helyzet a következő
Motorral mentem a városban és egy utcába lefordulva majdnem telibe szedtem egy szembejövő autóst
Nem vettem elég szűkre a kanyart és kicsit gyorsabban mentem mint amennyivel szépen vehettem volna így a kocsinak nem szabájossan a bal felén mentem el mellette hanem a jobb felén
Ha gyorsabban jött volna meg let volna az első balesetem
Anyagi kár nem történt de nagyon megijedtem és mindjárt eltűntek onnét amilyen gyorsan csak tudtam
Tanultam belőle nagyon sokat hogy az ilyen éles kanyarnál le kell lassítani meg egy rosz mozdulaton múlik az életűnk
De komolyan ilyenkor mit kell tennünk ?
"De komolyan ilyenkor mit kell tennünk ?"
Normálisan közlekedni? :D
1. Vegyél helyeyírási szótárat
2. Mindent úgy csinálj ahogy Kresz tanfolyamon tanultad
Vegyél vissza a tempóból. Akkor több időd marad az odafigyelésre és korrigálásra. Az már önmagában egy hatalmas intő jel, hogy egy ilyen alap szituban nem külső nyomásra kikényszerített hibát követtél el. Ha sok ilyet tapasztalsz, valamit nagyon rosszul csinálsz és érdemes leülni átgondolni, mi lehet az. Ha nem jössz rá, akkor érdemes lehet abbahagyni a motorozást, mert ha ez a helyzet áll fenn, akkor nem neked való ez a műfaj.
Csak kíváncsiságból, hanyadik motorod és milyen motor? Lehet nagyon tévedek, de így ez alapján egy kezdő vagy, aki első motornak valami 600-as, 210 kg környékit vett, mert a hiúsága nem engedett kisebbet. :) Persze könnyen lehet, hogy tévedek, de egy ilyet eljátszani mondjuk egy 125-össel még durvább hiba, mint valami nagyobbal.
első motor
motor típusa tomos apn 6 50cc
Minden rosszindulat nelkül, de ez egy annyira alap hiba, hogy ajanlom nezegetni a motoros baleseteket, hogy kialakuljon nemi veszélyerzet.
Egyertelműen a tempó is ludas, de biztos, hogy a mozgasodon a gepszörnyön szintén van mit felhozni, bar nem tudom mik a fizikai korlatok egy ilyen kismocin.
Vonulj ki valami üres placcra es kezdd el kicsit gyakorolni a fordulókat, mert különben perec lesz ebből így.
"Ha gyorsabban jött volna meg let volna az első balesetem"
és egyben az utolsó is
mit kell tenni?
1. a sebességet megfelelően megválasztani
2. helyes kanyarodás technikát tanulni és gyakorolni
3. évi egy vagy kettő vezetéstechnikai oktatáson részt venni (nem Honda Safety-nél)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!