Tudnátok segíteni?
Sziasztok!
20 éves lány vagyok és segítséget szeretnék tőletek kérni pár félelmemmel kapcsolatban.
A következők:
Mozgólépcső: Ha esetleg Budapest környékén,vagy olyan helyen járok, a mozgólépcsőtől egyszerűen rosszul vagyok. Tegyük hozzá hogy vidéki vagyok és elég egy plázai kis mozgólépcső is,ami valljuk be nem olyan mint egy Budapesti hosszú mozgólépcső. Remegést, verejtékezést, légzési zavarokat produkálok.
Lift: A liftben egyszerűen úgy érzem magam, mintha egy dobozba lennék bezárva. A tüneteim ugyanazok mint a mozgólépcsőnél.
Hídak: Ha esetleg egyik városrészlegről a másik részlegre kellene átjussak,a hidon szédülök, lehetetlenség hogy átmenjek rajta.
Autó: Ha nem elől ülök, hanem hátul, szintén a rosszullét kap el. (A hosszabb utazásokat sem túlzottan bírom autóval.)
MRI,CT:
Lehetetlenség hogy ilyen szempontból megtudjanak vizsgálni, mert egyszerűen bepanikolok.
Buszok, vonatok:
Velük barátságban vagyok, de előforult már hogy ezeken a tömegközlekedési eszközökön is volt kisebb rosszullétem.
Budapesten már a nagyobb épületek látványától is rosszul érzem magam, a metrónál szintén ugyanez.
Ha már csak ezekre gondolok, akkor is elkap egy hirtelen rosszullét.
Röviden tömören:
Régen semmitől sem féltem, viszont az utóbbi 2-3 évben amiket leirtam, a pánikszerű szituációk csak növekedtek.
Gondolkodtam, hogy lehet pánikbeteg lettem, vagy voltam csak most jön ki belőlem.
Valaki tudna nekem segíteni hogy esetleg ezekkel milyen orvoshoz kellene forduljak?
A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm! :)
Már ne haragudj de akkor minek méssz a mozgólépcsőn?
Nem kötelező.
"Gondolkodtam, hogy lehet pánikbeteg lettem"
Nem lehet, biztos. Tériszonyod és klausztrofóbiád is van.
Pszichológushoz mehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!