Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Tudnátok segíteni?

Összezavarodott Tini kérdése:

Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

20 éves lány vagyok és segítséget szeretnék tőletek kérni pár félelmemmel kapcsolatban.

A következők:

Mozgólépcső: Ha esetleg Budapest környékén,vagy olyan helyen járok, a mozgólépcsőtől egyszerűen rosszul vagyok. Tegyük hozzá hogy vidéki vagyok és elég egy plázai kis mozgólépcső is,ami valljuk be nem olyan mint egy Budapesti hosszú mozgólépcső. Remegést, verejtékezést, légzési zavarokat produkálok.

Lift: A liftben egyszerűen úgy érzem magam, mintha egy dobozba lennék bezárva. A tüneteim ugyanazok mint a mozgólépcsőnél.

Hídak: Ha esetleg egyik városrészlegről a másik részlegre kellene átjussak,a hidon szédülök, lehetetlenség hogy átmenjek rajta.

Autó: Ha nem elől ülök, hanem hátul, szintén a rosszullét kap el. (A hosszabb utazásokat sem túlzottan bírom autóval.)

MRI,CT:

Lehetetlenség hogy ilyen szempontból megtudjanak vizsgálni, mert egyszerűen bepanikolok.

Buszok, vonatok:

Velük barátságban vagyok, de előforult már hogy ezeken a tömegközlekedési eszközökön is volt kisebb rosszullétem.

Budapesten már a nagyobb épületek látványától is rosszul érzem magam, a metrónál szintén ugyanez.

Ha már csak ezekre gondolok, akkor is elkap egy hirtelen rosszullét.

Röviden tömören:

Régen semmitől sem féltem, viszont az utóbbi 2-3 évben amiket leirtam, a pánikszerű szituációk csak növekedtek.

Gondolkodtam, hogy lehet pánikbeteg lettem, vagy voltam csak most jön ki belőlem.

Valaki tudna nekem segíteni hogy esetleg ezekkel milyen orvoshoz kellene forduljak?

A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm! :)

2021. nov. 6. 12:04
A kérdező szavazást indított:
Félelem
Tömegközlekedés
Pánik
Mozgólépcső
8 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
73%
Háziorvos, majd ő továbbküld pszichiátriára, hogy ha magadtól nem tudod leküzdeni ezt a pánikolást :)
2021. nov. 6. 12:55
 2/5 anonim ***** válasza:
53%

Már ne haragudj de akkor minek méssz a mozgólépcsőn?

Nem kötelező.

2021. nov. 6. 13:49
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Háziorvos, majd pszihológus. Ne aggódj, a pánikbetegség jól kezelhető.
2021. nov. 6. 18:31
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

"Gondolkodtam, hogy lehet pánikbeteg lettem"

Nem lehet, biztos. Tériszonyod és klausztrofóbiád is van.

Pszichológushoz mehetsz.

2021. nov. 7. 09:04
 5/5 anonim ***** válasza:
Ez annak a jele, hogy környezetváltásra van szükséged. Költözz vidékre! Nem mindenki bírja a nagyvárosi körülményeket, én is utáltam Pestet. Felénk vidéken nyugodtabb az élet, kevesebb a stressz és az idióta. Neked a vidéki kisvárosi létre van szükséged.
2021. nov. 12. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!