Megvettem életem első autóját, de kiderült, hogy már volt egy nevemen?
Meg vettem a napokban életem első autóját, és a biztosítás kötésnél amit online csináltam, kiadta, hogy már kötöttem 2018-ban egy biztosítást egy 1980-as évekbeli kisfurgonra. 1 éves szerződés volt rá. Megkerestem az ügyfélkapun a rendszámot, és 2019-ben ideiglenes ki vonták a forgalomból ezt a ponyvás kis teher autót.
Kérdésem, hogy ilyenkor mit tehetek? 🤔
100% hogy nem én kötöttem egy ilyenre bozrosítást, na de akkor ki? Még jogsim se volt akkor, nem hogy kisteher autóm. És hogy jött az én nevem és adataim?
Mit tehetek ilyenkor?
Köszönöm, ha érdemben válaszolsz!
Hm
Kellene kérned időpontot ügyfélkapun keresztül
Vagy besétálsz a helyi rendőrkapitányságra és meglátod mit mondanak erre a szitura
Ez rohadt érdekes
Majd írd meg kérlek mi volt
A biztosítóval beszélj, milyen bonus-malus besorolásban vagy, okoztak-e balesetet az 1 év alatt.
Okmányirodában meg tudják mondani, voltál-e üzemben tartó.
Ha valaki visszaél az adataiddal, az nem játék. Jelentsd a rendőrségen, ha nem csak a biztosítónál vannak rossz adatok.
Az reális lehet,hogy valamelyik család tagod vagy rokonod vett autót amit valami identitásból a te nevedre kötötte meg csak elfelejtette ezt veled közölni?
Van rá sansz szerinted?
Mert azért gondolom kell néhány "bizalmas" adat...
Sajnos ennél komolyabb a helyzet. Régebben volt a mi családunkban is erre példa, teljesen idegen személy kötött biztosítást a kocsira egy rokon adataival. Hogy milyen módon azt passzolom, de sok ilyen eset volt régebben. Rendőrséghez lehet fordulni és perre lehet vinni az ügyet szükség esetén. Ebbe az a rossz, hogy sok esetben nem is tudsz róla (itt vagy példának te is), de ugye ha ah idióta csinál valamit, akkor a te biztosításod lesz drágább, mert a rendszerben a te adataid fognak szerepelni, mint a kár okozója.
Ezt intézd minnél hamarabb a rendőrségen és járjanak a végére.
Nekem nincs kocsim de azért mennyire k..a jó,hogy valahol nem alapfeltétel az,hogy személyesen megjelenj valahol és aláird azért ez vicc.
Bezzeg mikor nekem volt gondom a bankommal (nem tudtam személyesen bemenni mert külföldön tartozkodtam) nem hazudok nektek az összes létező kártyám számát elkérték személyi bla bla majd a végén megkérdezte tőlem mi a tp kódom?
Hogy mi?
Az mi a szar?
Hát amikor kártyát csináltattam akkor kiküldték postán..
Tényleg? Ennek 10 éve honnan a szarból tudjam hogy mi az és mivel erre nem tudtam válaszolni közölték,hogy sikertelen volt az ügyfélazonosítás..
Nonszensz tényleg ez a tetű ügyintézés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!