Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Vannak ezek az utólag feltett...

Vannak ezek az utólag feltett egész vonat utat bemutató videók YT-n, ezeket a mozdonyvezetők legálisan teszik fel, megengedi az adott társaság?

Figyelt kérdés

Üdv, nem azokkra gondolok, amik mellé az van írva LIVE, és 24 órába nyomatják, hamem pl ilyen, ahol csak megnézhetjük, ahogy a vonat elmegy a-ból -b-be. https://www.youtube.com/c/SwedishRailcam/videos

Ezeket legálisan teszik fel? Én szeretem őket nézni, de érdekelne, a vasút társaság az ilyenhez mit szól? Magyar videót MÁV-osat miért nem lehet látni a Youtube.n ha sok más országból "tonnaszám" teszik fel a mozdonyvezetők az ilyen videót?

2021. okt. 30. 14:24
 1/8 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem engedélyt kérnek és kapnak rá a vasúttársaságtól.

Lehet, hogy reklámnak számít, de "petegabi" csatornáját nézd meg, ha hasonló magyar videókat szeretnél látni (tehát léteznek!).

2021. okt. 30. 14:37
 2/8 A kérdező kommentje:
Én ilyeneket nem láttam, ismersz magyarokat is azon felül amit írtál? Szerintem nem reklám, látod én is kitettem 1 csatornát.
2021. okt. 30. 17:24
 3/8 anonim ***** válasza:
69%

Petegabi felvételei elején ott van, hogy TEB stúdió. Vagyis, ha ez a TEB az a TEB, akkor ezek hivatalos felvételek, a vasút reklámozására.

Nagyon csodálkoznék, ha magánakció lenne, és a MÁV nem büntetné meg. Még az egyszerű nyilatkozatok is tiltva vannak, nyilatkozatot kellett aláírni minden dolgozónak, tehát még azt se mondhatja kamera előtt vasutasként, hogy süt a nap.

2021. nov. 2. 08:37
 4/8 A kérdező kommentje:
"Nagyon csodálkoznék, ha magánakció lenne, és a MÁV nem büntetné meg. Még az egyszerű nyilatkozatok is tiltva vannak, nyilatkozatot kellett aláírni minden dolgozónak, tehát még azt se mondhatja kamera előtt vasutasként, hogy süt a nap." Régen én is olvastam ilyet a neten valahol, hogy más országokban lazábbak a vasút társaságok, 1-2 utat engednek felvenni, gondolom bizonyos szabályokkal, de már annó régebben olvastam, hogy a MÁV , ebben sajnos nem igen partner....
2021. nov. 2. 11:15
 5/8 anonim ***** válasza:

Lehet kicsit késő a válasz, de szerintem sokakat érdekelhet, mivel elég sokat halottam ezt a kérdést.

Hivatalosan nincs tiltva, hogy mint "TE" mv menetfelvételt készíts, mivel ezt papíron nem tiltja semmi. Ami tiltva van: amit fentebb is írtak mint vasútas nem nyilatkozhatsz, vagy tüntetheted a céget rossz fényben, tilos a vezetőálláson illetéktelen személynek tartózkodnia(tehát más hivatalosan nem lehet rajtad kívül, random vasútfan nem videózhat ott engedély nélkül).

Ha egyszerű menetfelvételeket csinálsz elméletben nem köthetnek bele mert nincs miért. Ha illetéktelen a vezetőálláson tartózkodásra nem jogosult videózik abból lehet probléma, ezt komolyan veszik már amennyire, de ez más cégeknél is kényes téma. Magán vasúton hamarabb kap valaki felszállási engedélyt a mozdonyra mint pl. egy állami giga társaságnál, de ott is ha videózni akarsz azért átnézik mi kerül ki.

Ha olyan videókat csinálsz (igaz nem mv, hanem villamos vezető) mint a Dél-Pesti villamosok csatorna készítője akkor lehet ráver a körmödre a máv, mivel "nem szolgáltatói magatartást tanúsítottál az utazóközönséggel szemben", tehát mint a fentebb említett illető, ha varangyoknak és varánuszoknak nevezed az utasokat akkor szétrúgják a segged.

2022. júl. 5. 00:07
 6/8 A kérdező kommentje:
5 ös én inditottam a témát, én úgy tudom az utasokat se lehet csak úgy felvenni, pl mikor látni őket a megállóba, anno valahol már nem tudom hol, olyasmit irtak nekem, hogy a mozdonyra ki kell irni táblán stb,, hogy kamera van a fedélzeten, ez nem biztos de ilyen rémlik, . Én javarészt külföldit nézek mert azok komplett egész utak, sokszor meg is van vágva a megállóba, vagy eleve, nem látod a sétáló utasokat, mert kihomályositják az arcot. Szóval szerintem csak úgy random nrm lehet bárkit levideózni,.
2022. júl. 5. 11:32
 7/8 anonim ***** válasza:
Ilyenről nem halottam, hogy az utasokat nem lehet felvenni mert látod őket a peronon. Rengeteg nem menetfelvételt készítő ember csinál videófelvételeket állomásokon, peronokon, megmondom van aki elég paraszt módon csinálja, a vasutas dolgozókat is felveszik. A blure a peronokon inkább, figyelmesség, ha valaki direkt az embereket videózza azzal lehet gond.
2022. júl. 13. 15:21
 8/8 A kérdező kommentje:
A cég mozdonyvezetője nem "közember" a peronról, én sok ilyet láttam már és sokba az utasokat a peronon takarják.
2022. júl. 13. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!