Vannak ezek az utólag feltett egész vonat utat bemutató videók YT-n, ezeket a mozdonyvezetők legálisan teszik fel, megengedi az adott társaság?
Üdv, nem azokkra gondolok, amik mellé az van írva LIVE, és 24 órába nyomatják, hamem pl ilyen, ahol csak megnézhetjük, ahogy a vonat elmegy a-ból -b-be. https://www.youtube.com/c/SwedishRailcam/videos
Ezeket legálisan teszik fel? Én szeretem őket nézni, de érdekelne, a vasút társaság az ilyenhez mit szól? Magyar videót MÁV-osat miért nem lehet látni a Youtube.n ha sok más országból "tonnaszám" teszik fel a mozdonyvezetők az ilyen videót?
Szerintem engedélyt kérnek és kapnak rá a vasúttársaságtól.
Lehet, hogy reklámnak számít, de "petegabi" csatornáját nézd meg, ha hasonló magyar videókat szeretnél látni (tehát léteznek!).
Petegabi felvételei elején ott van, hogy TEB stúdió. Vagyis, ha ez a TEB az a TEB, akkor ezek hivatalos felvételek, a vasút reklámozására.
Nagyon csodálkoznék, ha magánakció lenne, és a MÁV nem büntetné meg. Még az egyszerű nyilatkozatok is tiltva vannak, nyilatkozatot kellett aláírni minden dolgozónak, tehát még azt se mondhatja kamera előtt vasutasként, hogy süt a nap.
Lehet kicsit késő a válasz, de szerintem sokakat érdekelhet, mivel elég sokat halottam ezt a kérdést.
Hivatalosan nincs tiltva, hogy mint "TE" mv menetfelvételt készíts, mivel ezt papíron nem tiltja semmi. Ami tiltva van: amit fentebb is írtak mint vasútas nem nyilatkozhatsz, vagy tüntetheted a céget rossz fényben, tilos a vezetőálláson illetéktelen személynek tartózkodnia(tehát más hivatalosan nem lehet rajtad kívül, random vasútfan nem videózhat ott engedély nélkül).
Ha egyszerű menetfelvételeket csinálsz elméletben nem köthetnek bele mert nincs miért. Ha illetéktelen a vezetőálláson tartózkodásra nem jogosult videózik abból lehet probléma, ezt komolyan veszik már amennyire, de ez más cégeknél is kényes téma. Magán vasúton hamarabb kap valaki felszállási engedélyt a mozdonyra mint pl. egy állami giga társaságnál, de ott is ha videózni akarsz azért átnézik mi kerül ki.
Ha olyan videókat csinálsz (igaz nem mv, hanem villamos vezető) mint a Dél-Pesti villamosok csatorna készítője akkor lehet ráver a körmödre a máv, mivel "nem szolgáltatói magatartást tanúsítottál az utazóközönséggel szemben", tehát mint a fentebb említett illető, ha varangyoknak és varánuszoknak nevezed az utasokat akkor szétrúgják a segged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!