Hova kerülnek és mi történik a leselejtezett közlekedési táblákkal?
Figyelt kérdés
Azt tudom hogy ha kifakulnak vagy elöregszik a fényvisszaverő fóliázás akkor újra cserélik őket, a régi lemezt már nem fóliázzák újra. Ezek hova kerülnek? A Magyar Közútnál bedarálják őket? Ha többször is volt róla szó hogy problémát okoz ha ellopják születésnapra a sebességkorlátozó táblákat, akkor miért nem árulnak? Tudtommal egy új tábla 10-20 ezres tétel. Pár éve a BKV is elkezdett például buszon megtalálható járat táblákat árusítani mert lopták azokat is.2021. okt. 24. 14:18
1/2 anonim válasza:
szerintem megy fémhulladéknak a régi közlekedési tábla
Én a régi jelzőlámpák kapcsán lennék kíváncsi ugyanerre a kérdésre. Néhány éve a legtöbb nagyvárosban lecserélték a régi, még fehér hátlapú-kockázott üvegű, hagyományos izzós lámpákat, új vékony fekete LED lámpákra. De vajon mit csináltak olyan sok (több ezer) régi jelzőlámpával?
2/2 anonim válasza:
A járatjelző táblákat pedig inkább azért árusították ki, mert a régi Ikarusok leselejtezésre kerültek, az új buszokon meg kijelző van tehát táblára többé nincs szükség (nyilván 1-2 darabot megtartanak ha elromlott kijelző helyett kell), így a táblákat kiárusították nyílt napokon busz/villamos fanatikus gyűjtőknek. Miskolcon is volt ilyen, nemcsak Pesten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!