Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Személygépkocsira fel lehet...

Személygépkocsira fel lehet szerelni ilyen reflektort? vagy legalábbis hasonlót, akár pl 2 kisebbet, 2 oldalra?

Figyelt kérdés

Ha jól tudom, a szokásos lámpák + ködlámpa volt sokáig a megengedett maximum, de aztán engedték a + menetfényt is.

aztán olyat is hallottam h ehhez még mehet 2 szúrófény is (ami pontosan nem is tudom mi, de szal 4 ködlámpa már nem mehet most se, ha jól tudom)

viszont sok helyen látom h az autó egész szélésségén átérő hatalmas reflektort szerelnek fel fixre vagy mágnessel. lehet vagy csak nem szólnak érte?

mi a helyzet jogszabáyilag az ilyen lámpákkal, és általánosságban max hány db és milyen lámpa szerelhető fel?

pl:

[link]

2021. okt. 2. 21:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
A tévedés jogát fenntartva: felszerelheted, de természetesen menet közben nem használhatod, azért munkalámpa. Az autó áll és bevilágítja a területet, ahol csinálsz valamit.
2021. okt. 2. 21:22
 2/11 anonim ***** válasza:
2021. okt. 2. 21:30
 3/11 A kérdező kommentje:

na de szabály szerint összesen hány lámpa lehet az autón elöl?

-2 tompított

-2 refi

- 2 szúrófény

- 2 menetfény

és akkor ehhez már csak a munkalámpa lehet?

egyébként meglepően sok autót látok ilyen hatalmas reflektorral, és ha ott van rajta évekig, gondolom, a kutya se szól neki ...

én egyszer próbáltam ilyen tetólécre szerelve, hát enyhén jobb volt a vaksötétben, főleg állatok miatt, csak psrez a szembejövőre figyelni kell, de szóval a sima reflektor nagyon messze elmarad tőle.

2021. okt. 2. 22:03
 4/11 anonim ***** válasza:
52%
lehet felszerelni az autóra további fényforrásokat, de ezeket közúton nem használhatod. Sőt, letakarva kell legyenek, mert a szembejövők fényét visszatükrözné (ezért is jár a normálisakhoz múanyag takaró elem).
2021. okt. 2. 22:05
 5/11 anonim ***** válasza:
57%

Szúrófény nevű fény nincs.

A távolsági fényszóró kiegészítésére fel lehet még szerelni két darab kiegészítő fényforrást, aminek a vetített képe megfelel a távolsági fényszórónak.

Például egy ilyen (párban) nyugodtan fel lehet szerelni, és a távolsági fénnyel együtt használni, engedélyes termék:

[link]

Irgalmatlan, brutális fénye van, kb. 4x erősebb mint a legerősebb engedélyezett H4 izzónak.

2021. okt. 2. 22:18
 6/11 A kérdező kommentje:

és ezt párban? elfér egyáltalán az autón? na ez már menet közben jó azért refivel együtt, bár a refi igazából eltörpül sztem emellett.

nemtom h scak az én szemem rossz-e vagy a kocsi lámpája mattult meg nagyon, de tény h a sima tompítottal kb smemit se látni, a távolságival mág kb látni, de azért el tudnám viselni a többszörösét.

2021. okt. 2. 22:22
 7/11 A kérdező kommentje:
pedig sok blogban is bezsélnek szúrófényről, de fogalmam sincs nekem se, milyen az
2021. okt. 2. 22:22
 8/11 anonim ***** válasza:

#7: Szerintem az a szúrófény ami csak keskeny sávban világít, de nagyon messze. Mint egy szúrófegyvernek is hosszabb, keskeny, hegyes pengéje van, nyilván onnét kapta a nevét. A felszerelése kicsit zavaros, hirtelen ezt találtam:

[link]

2021. okt. 3. 07:54
 9/11 A kérdező kommentje:

értem, nos ilyenem van, majd megpróbálom lefotózni / videózni, az egy kb 5 cm átmérőjű kerek lámpatest, led van benne persze, és igen hosszan, de keskenyen, csak meglehetősen szük sávban lövi ki a fénysugarat elég messze. a vicc h alig 0,5A-t vezs fel. egyszer próbáltam még nem felszerelve, és a tizemeletes panel tetejét simán bevilágította erősen, na de csak kis területen.

akkor erre a + 2 távolsági fény lenne ideális, nem tudom, h erre vannak-e méretbeli vagy egyéb megkötések (azon kívül h a távolságival együtt működjön, bár még ez is kérdés h együtt kell működtetni vagy eleve úgy kell bekötni, hogy a távolsági kapcsolja fel ezeket a plusz fénykeet is?)

2021. okt. 3. 09:22
 10/11 A kérdező kommentje:

pl helyszínmegvilágításra eddig ilyet tettünk fel, de megvallom, fogalmam nincs h ez szabályos-e vagy sem. mi csak berendeltük és feltettük, mert muszáj, de pl ez megfelelne + 2db távolságinak?

[link]

2021. okt. 3. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!