Láthatósági mellény kötelező viselésénél (városon kívül biciklivel) mindegy a hatóságnak hogy citrom vagy narancssárga színű?
@9: szintén KRESZ 1.függelék III. rész k) pont...
"Fényvisszaverő mellény (ruházat): az MSZ EN 471:2003. számú szabványban meghatározott követelményeknek megfelelő mellény vagy ruházat."
Eleve fényvisszaverő boka- és karpántot hordok, de amikor előírja a KRESZ, felveszem a kukásmellényt is, na nem a hasznossága miatt, csak hogy senki ne vakogjon emiatt.
Úgyis tudom, nem ezekről a kis izékről visszaverődő fény miatt fognak észrevenni a közlekedőtársak, hanem sokkal korábban a kellően erős lámpáimat látják meg.
És igen, előfordult már velem, hogy sötétben érkező hirtelen záporban kirángattam a táskámból az esőkabátot, örültem, hogy hamar bele tudtam bújni, és már mentem egy ideje, mire ráeszméltem, a kukásmellényre vettem.
Szóval szerintem a célszerűségi sorrend 1: jó, erős világítás elöl-hátul, 2: fényvisszaverő olyan testrészre, amin nem takarja ki a csomag, az esetleges kiegészítő ruházat, 3: fényvisszaverő a biciklin elöl fehér, hátul piros, küllőre sárga, 4: ezek után jön a rohadt mellény, mer' köll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!