A kresz szerint, ha indexel egy jármű köteles vagyok beengedni?
Ha elsőbbsége van veled szemben, akkor természetesen köteles vagy beengedni. Ha nincs elsőbbsége, akkor nem. Ez ilyen egyszerű, nem az számít, hogy indexel-e vagy sem.
Olyan pedig nincs, hogy a BKV járművét be kell engedni. Olyan van, hogy lakott területen belül a megállóhelyről induló menetrend szerinti busz, trolibusz besorolását segítened kell, de ezt sem teheted úgy, hogy közben veszélyeztetsz másokat.
5 nek igaza van, rákerestem.
Lakott területen belül a járművek vezetői kötelesek az elindulási szándékot jelző, menetrend szerint közlekedő autóbusznak, trolibusznak, az iskolabusznak és a gyermekeket szállító autóbusznak a megállóhelyről való elindulását (a jobb szélső forgalmi sávba való besorolását) - ha ez hirtelen fékezés nélkül megtehető - lassítással, szükség esetén megállással is lehetővé tenni. Az autóbusz, az iskolabusz, a gyermekeket szállító autóbusz, valamint a trolibusz vezetője azonban ilyen esetben is csak akkor indulhat el, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről.
5-ös, szerencsétlen, és mégis mi nincs rendben?
Nem a szolgáltató a lényeg, az lehet Volánbusz, Arriva, BKV, Kovács és társa Bt, akármi . Nem azért lesz elsőbbsége, mert BKV járat , hanem mert menetrend szerinti járat. (Persze, az iskola buszt nem írtam oda, de ezért nem kell rögtön nyomkodni agy nélkül a piros gombot.)
lènyegèben fèlre èrtelmeztem.... annyit módosítanák, "elsőbbsège van, abban az esetben, ha nem kènyszeríti hirtelen lassításra".
amúgy nem pontoztalak le.
Amúgy nem tudom hogy olvastam fèlre.... lehet a kèrdèsre az 1-es választ olvastam el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!