Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A kölcsönadó kell megjavitassa...

A kölcsönadó kell megjavitassa a saját autóját, ha kölcsönadás közben meghibásodik?

Figyelt kérdés

Kölcsönadtam az autóm egy ismerősnek ingyen, mindenféle szerződés nélkül, akinél elromlott, és 40km-ról haza kellett vontatni.

Csak álló motornál lehet sebességbe tenni, de a motor inditásánál azonnal kidobja, és a kuplungpedál be van esve. Előtte tökéletes volt, semmi jele nem volt hibának. Most itt áll a házam előtt, tegnap érkezett, de még szerelő nem látta, mert nem tudtunk megeggyezni a javitás körülményeiről, ugyanis a "haver" nem hajlandó megtériteni a javitást, mert szerinte nem ő miatta romlott el. Számomra szintén elfogadhatatlan, hogy én álljam a költségeket, mert egy müködőképes autót adtam kölcsön, és nem úgy kaptam vissza. Golf 5 2008 1.4TSI 122LE.

2021. szept. 24. 13:36
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Ma voltam szerelőnél, 2perc alatt szerszám nélkül megcsinálta. Csak fel kellett pumpálni a pedált, mert hosszú ideig úgy közlekedett, hogy a pedálon pihentette a lábát, sokáig félig nyitva volt, és elveszitette a nyomást. A szerelő nem kért érte pénzt, de 5ezret adtam neki +10 volt a trailer.

Tehát egyértelmü, hogy a szakszerütlen használat miatt romlott el, ami nekem 15ezerbe került.

Mindenesetre tanultam belőle, autót kölcsön soha többé!

2021. szept. 27. 13:10
 12/13 anonim ***** válasza:
Nem jó dolog a kuplungon pihentetni a lábad, de biztos hogy nem fog miatta lelevegősödni.... Nézesd meg egy normális szerelővel is még mielőtt megint ott hagy az út szélén.
2021. szept. 27. 16:38
 13/13 anonim ***** válasza:

Biztos hogy volt jele neki , mert a kuplung nem szakad szét csak úgy semmi nélkül.

TE nem figyelted és nem vetted észre a jeleket , a haver meg egyáltalán nem ismeri a te autódat.

HA jó a kuplung azt nem lehet tönkre tenni pár pillanat alatt.

Még ha esetleg nagy gáz és hirtelen leugrik a kuplungról akkor meg a gumin is látszani kellene a kapartatásnak a nyomát.

De én is azt mondom, Bicskát , pipát , asszonyt és autót nem adunk kölcsön.

2022. szept. 24. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!