Autó előélet lekérdezésnél miért nincs annyi bejegyzett eredetiségvizsgálat, mint tulajdonos szám?
Korábban nem foglalkoztam előélet ellenőrzéssel, szóval nem igazán értem. Például ha azt írja, hogy egy autónak 5 tulajdonosa volt, de eredetiségvizsgálatból csak 2 bejegyzése van. Melyik "téved"? Vagy miért nem egyezik e kettő?
Illetve még egy kérdés: mi az oka annak, ha egy autónál jópár évvel (5-7) a forgalomba helyezés után van az első kilométeróraállás bejegyezve? Például 2007-es autó, első műszaki vizsgája 2011 és nincs megadva hozzá kilométeróraállás. A következő 2013-as vizsgától kezdve van csak. Miért nem rögzítették 2011-ben?
#1 Ja értem, beleszámítják a kereskedéseket is. Kösz az infót.
#2 És ajándék esetében nem kell eredetiségvizsgálat?
Egyeneságú rokonok között történő tulajdonos váltásnál, nincs szükség eredetiség vizsgálatra.
2011-ben még nem volt kötelező a km óra állásának a rögzítése, illetve azt nem kellett feltölteni adatbázisba. (ma már le is kell fényképezni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!