Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Én kell kifizessem a birságot...

Én kell kifizessem a birságot ha a kölcsönkapott autónak lejárt a műszakija?

Figyelt kérdés

Kölcsönkaptam egy autót néhány napra, de a tulaj nem figyelmeztetett, hogy nincs érvényes műszaki vizsgája.

Pechemre első nap kiszúrtak és kaptam egy 50ezres bírságot ami az én nevemre szól.

Mesélem a tulajnak a történteket, de nem hajlandó egy forintot sem fizetni, hanem még fel van háborodva, hogy hogy merek tőle ilyesmit kérni, mert szerinte kizárólag az én mulasztásom, hogy nem ellenőriztem.

Mit tehetek ilyenkor? Van lehetőség fellebezésre, vagy legalább a tulajra hárítani/megosztani a felelősséget?

2021. aug. 31. 21:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
81%
Épp tegnap beszéltem egy magas beosztású rendőr barátommal. Veszelyhelyzet van, nem büntethet meg. Persze függ attól is mikor járt le. Jó lenne tudni
2021. aug. 31. 23:00
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom azért tette fel a kérdést, hogy nem közigbírságos-e mint a gyorshajtás.
2021. szept. 1. 01:04
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez külföldön van? Vagy évek óta lejárt műszakiról van szó? Ugyanis jelenleg Mo-n lehet közlekedni lejárt vizsgával is, a vészhelyzet miatt.
2021. szept. 1. 06:33
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Jól írják, mert neked kellett volna előtte ellenőrizned.

De autót, pipát, bicskát és NŐT sose adunk és nem kérünk kölcsön!!!

Ezt megkell tanulni.

2021. szept. 1. 06:41
 15/19 anonim ***** válasza:
60%
Biztos volt ott más hiba is.
2021. szept. 1. 06:43
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
persze szólhatott volna hogy lejár a műszakija, de egyébként sajna ja, az van, hogy erről neked meg kell győződnöd
2021. szept. 1. 08:16
 17/19 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy hogy gondoltad, hogy fizessen bármennyit is a tulajdonos. Indulás előtt neked kellett volna meggyőződnöd arról, hogy alkalmas a gépjármű a közúti közlekedésre (kerekek, lámpák, fékek, folyadékok, okmányok(!) rendben vannak-e). Te kérted kölcsön az autót. Ha nem ellenőrzöd az olajszintet indulás előtt, elfüstölöd a motort, akkor széttárt karokkal visszaadod a tulajnak, hogy bocs, de figyelmetlen voltam és tönkrevágtam? Látod, (többek között) ezért nem kérünk kölcsön autót. (És mielőtt jön a gondolat: nem, a legtöbb ember nem ellenőrzi ezeket indulás előtt, de ha emiatt kár keletkezik, akkor az a mi kárunk nyilvánvalóan, nem mutogatunk senkire.)

Ha kölcsönöztél volna, ilyen eset nem fordult volna elő. Jah, hát persze, azért fizetned kellett volna, ami neked nem lett volna okés.

2021. szept. 1. 08:41
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Van az esetnek egy hivatalos és egy privát oldala.

A hivatalos része, amikor a teljes büntetést az állja, akit a rendőr megcsípett.

Aztán van a másik történet arról a "jóbarát"-ról, aki kölcsön ad egy lejárt forgalmis autót, de nem szól róla.

Na ezt a részét lehet majd "privátban" rendezni. ;)

2021. szept. 1. 12:07
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Minek ellenségek, ha vannak ilyen barátok?
2021. szept. 2. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!