Hogyan tovább? Lejár a kresz vizsgám. Érdemes bele menni ebbe?
Ez érdekes. Nem hallottam még erről, hogy hosszabbíthatnak, pedig sok tanulót megszívatott a vírushelyzet.
Tudnál erről infót adni, ki bírálta felül a 2 éves szabályt?
? Tudnál erről infót adni, ki bírálta felül a 2 éves szabályt?
↑ 2021. aug. 17. 20:48
Ki bírálta felül? Bocs’, de…
Személyt nem tudok; adott időszakra vonatkozóan, ITM rendelet módosította a közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól szóló 24/2005. (IV. 21.) GKM rendelet 14. § (1) bekezdését.
19/2020. (VI. 17.) ITM rendelet a veszélyhelyzet megszűnésével kapcsolatos egyes közlekedési képzésekkel összefüggő szabályokról 1. § (1) d) és 1. § (2).
Eszerint, ha a sikeres elméleti vizsga megszerzésére rendelkezésre álló kétéves határidő a veszélyhelyzet időtartama alatt vagy a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napon belül jár le, a vizsgázó legkésőbb a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. naptól számított 180. napig tehet gyakorlati vizsgát.
A jelenleg is érvényben levő veszélyhelyzet a 2021. évi I. törvény szerint 2021. február 22-én lépett hatályba és a 2021. évi őszi országgyűlési ülésszak első ülésnapját követő 15. napon hatályát veszti.
A Házszabály szerint az őszi ülésszak szeptember 15-én kezdődik; ha lesz is akkor ülésnap, az azt követő 15. nap szeptember 30., ehhez még jön 180 nap; ez 2022. március 29.
(De évek óta hétfő-szerda napokon üléseznek, így várhatóan 20-án lesz az első ülésnap. Annak a néhány nap csúszásnak féléves időtartamhoz képest nincs jelentősége.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!