Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogyan tovább? Lejár a kresz...

Hogyan tovább? Lejár a kresz vizsgám. Érdemes bele menni ebbe?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 2019 szeptember 16án meg lett a kresz vizsgám. Nagy harcok árán(az oktatóval) végül novemberben elkezdhettem vezetni. 18 órám van levezetve. Tavaly május óta nem is ültem autóban. Miután az oktató azt mondta idegileg labilis vagyok és nekem sose lesz jogosítványom. Otthagytam a francba. A férjem folyamatosan mondta,hogy oktatót kell váltani. Úgy voltam vele nekem nem kell a jogsi. Remegve ültem be az oktató mellé. Úgy szálltam ki a kocsiból,hogy szakadt rólam a víz. Már attól is rosszul voltam ha rágondoltam,hogy vezetni kell menni. A főnököm kérésére tegnap Úgy döntöttem megpróbálnám befejezni. Kerestem másik sulit,elkezdtem a papírokat kikérni. Tegnap délután felhívott a régi oktatóm főnöke,hogy nincs idő sulit váltani,ugyanis szeptember 1-jére be kell írjon vizsgázni,mert utánna érvénytelen a kresszem. Szóval van 15 napom,hogy levezessem a maradék 12 órámat,vegyek plusz órát és elsőre le is vizsgázzak. Pótvizsgára lehetőség már nem lesz. Újra kellene kezdeni az egészet,ha megbukom. Egyszerűen tanácstalan vagyok. Meg lehet tanulni 15 nap alatt vezetni? Érdemes ezt a 130 ezer Ft-ot bele fektetni? 18 óra alatt csak fel le jártunk a városban. Egyszer sem parkoltunk vagy tanultuk az Y megfordulást. Szóval semmit se tanultam. Az új oktató(ő a főnök) azt mondta le tudja velem vezettetni az elmaradt órákat. De fogalmam sincs mitévő legyek...
2021. aug. 17. 15:24
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem mennék bele, mert egy bukás könnyen bejöhet, főleg az extra stressz miatt. Inkább kezdd elölről.
2021. aug. 17. 16:45
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Estére kiderült,hogy márciusig meghosszabították a kresszemet. Így hál istennek van rá idő. Ez az új oktató meg nagyon jó volt!Szuper volt az első óra.
2021. aug. 17. 20:41
 3/5 anonim ***** válasza:

Ez érdekes. Nem hallottam még erről, hogy hosszabbíthatnak, pedig sok tanulót megszívatott a vírushelyzet.

Tudnál erről infót adni, ki bírálta felül a 2 éves szabályt?

2021. aug. 17. 20:48
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

? Tudnál erről infót adni, ki bírálta felül a 2 éves szabályt?

↑ 2021. aug. 17. 20:48

Ki bírálta felül? Bocs’, de…

Személyt nem tudok; adott időszakra vonatkozóan, ITM rendelet módosította a közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól szóló 24/2005. (IV. 21.) GKM rendelet 14. § (1) bekezdését.

19/2020. (VI. 17.) ITM rendelet a veszélyhelyzet megszűnésével kapcsolatos egyes közlekedési képzésekkel összefüggő szabályokról 1. § (1) d) és 1. § (2).

Eszerint, ha a sikeres elméleti vizsga megszerzésére rendelkezésre álló kétéves határidő a veszélyhelyzet időtartama alatt vagy a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napon belül jár le, a vizsgázó legkésőbb a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. naptól számított 180. napig tehet gyakorlati vizsgát.

A jelenleg is érvényben levő veszélyhelyzet a 2021. évi I. törvény szerint 2021. február 22-én lépett hatályba és a 2021. évi őszi országgyűlési ülésszak első ülésnapját követő 15. napon hatályát veszti.

A Házszabály szerint az őszi ülésszak szeptember 15-én kezdődik; ha lesz is akkor ülésnap, az azt követő 15. nap szeptember 30., ehhez még jön 180 nap; ez 2022. március 29.

(De évek óta hétfő-szerda napokon üléseznek, így várhatóan 20-án lesz az első ülésnap. Annak a néhány nap csúszásnak féléves időtartamhoz képest nincs jelentősége.)

2021. aug. 18. 01:09
 5/5 A kérdező kommentje:
Hát akkor előttem leírták. Mentem este 6ra vezetni és csak annyit mondott az oktató(aki az autósiskola főnöke), hogy nincs pánikolás. Márciusig van időd letenni a vizsgát,meg van hosszabítva a veszélyhelyzet miatt. De nagyon szuper,hogy az utolsó válaszoló hozta a jogszabályt is. Ezt így én leírni nem tudtam volna!
2021. aug. 18. 07:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!