Autós szivargyújtós hűtőládák mennyire hangosak?
Szeretnék venni egy autós hűtőládát a meleg nyári utakra. Ettől függetlenül korábban gondolkodtam otthonra egy külön minihűtőn is, de végül letettem róla az áruk miatt. Azon gondolkodtam, hogy az autós hűtőt ha éppen nem használom az autóban, lehetne használni normálisan otthon? Mert ugye 220-ról is üzemeltethetőek, csak azt nem tudom, hogy mennyire hangosak (egy rendes hűtőszekrényhez képest, például), illetve nem vagyok benne biztos, hogy az élettartamának jót tenne-e a folyamatos használat, mivel autóba lett tervezve, ahol nem 0-24 megy.
Valakinek van ilyen jellegű tapasztalata ezekkel a ládákkal?
#9: ezek a peltier elemesek nem napon álló autóba valók, menet közben a klíma tartja az utastérben a normál hőmérsékletet, abbol meg már tud ez is dolgozni.
Meg szabadban vagy lakásban még árnyékban 30 fokban is még egész jól hűt.
A kompresszoros nyilván az ideális, de az 5x annyiba is kerül.
A szivargyújtóról felveszi kb. a 4.5A-t, de az bőven bírna többet is, vannak dögivel 10A szivargyújtó kütyük is.
Szóval vigyázza a szivargyújtócsatlakozójára (dugó), mert ha tönkremegy, nem kapsz olyat ami 1A-nél többet bírna. Sőt szivargyújtó elosztóba se dugd, mert azoknaka dugója is szét fog olvadni (tapasztalat)
Amúgy 230V-ról is kb annyi Wattot eszik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!