Magyarországról el lehet jutni folyókon keresztül a balti tengerig valamilyen vízi járművel?
Figyelt kérdés
Egy folyót se találtam a Duna mellékfolyói közül ami a balti tengeren végződik/kezdődik pedig szerintem valahogy biztos el lehet jutni a balti tengerig...2021. aug. 4. 13:58
11/14 Alex Fly válasza:
A Dunán a Fekete-tengerig és megkerülöd Európát...
12/14 A kérdező kommentje:
11es, Köszönöm a választ bár a kérdés nem az, hogy hogyan lehet hajóval el jutni a balti tengerig hanem az, hogy hogyan lehet FOLYÓKON keresztül eljutni a balti tengerig.
2021. aug. 7. 00:32
13/14 anonim válasza:
A válasz: sehogy. Nem létezik (miért is létezne?) olyan folyam, aminek a forrása egy másik folyó, a torkolata pedig a Balti-tenger.
14/14 anonim válasza:
13 bár igazat szólsz, de nem értem azt részét, hogy miért kellene, hogy egyik folyó forrása legyen a másik?
Találkozhat is két folyó.
Viszont abban látom a problémát, hogy mindig van valahol egy legmagasabb pont, amitől vagy északra folynak vagy délre, ha csak ezt a két irányt tekintjük. És az északi rész és a déli közt csak mesterséges átjáró lehetséges, vízlépcsőkkel (zsilip).
Ezért volt nagy jelentősége a Duna-Maina-Rajna csatorna megnyitásának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!