Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mekkora sérülést szerezhet...

Mekkora sérülést szerezhet egy gyalogos, ha bicikli üti el, vagy ütköznek?

Figyelt kérdés
Járdán mentem, és a másik utca kereszteződéséhez érve a bokrok takarása mögül egy kerékpáros jött elő 15-20 km/h sebességgel, ahonnan gyalogosok szoktak jönni leginkább, mivel járdáról van szó. Majdnem ütköztünk merőlegesen,úgy hogy már a biciklis kintebb volt , és rögtön megálltam mikor észleltem. Ha gyorsabban megyek, akkor valószínűleg elütött volna. Én is, és a bickilis is elég nagy súlyt képviselünk, én 95 kg vagyok, a biciklis kb 80 kg + a bicikli, és körbe mindenütt beton és térkő. Mekkora sérülést szerezhettem volna én, és a bicikli? Úgy hozzávetőlegesen, szerencsés, és szerencsétlen esetben.

2021. júl. 27. 15:23
 1/9 A kérdező kommentje:
Biciklis*
2021. júl. 27. 15:24
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezt így nem lehet megállapítani. A napokban volt olyan hogy egy terhes nő megbotlott a korházban, elesett és úgy ütötte be a fejét hogy meghalt. Akármi megtörténhet. Az is lehetett volna hogy csak felborít, felálsz és továbbmész minden probléma nélkül.
2021. júl. 27. 15:44
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Leginkább sajgó ujjak, véraláfutások az öklön... amik a biciklis pofánvágása alkalmával keletkeztek.
2021. júl. 27. 15:52
 4/9 anonim ***** válasza:

Az ütközéstől leginkább horzsolásokat, zúzódásokat szenvedtek.

Az esésnél lehetséges, hogy szerencsétlenül esel és súlyosabb sérülést (pl. törést, fejsérülést) szenvedsz. De alapvetően egészséges felnőtt esetében nem valószínű a súlyos sérülés.

2021. júl. 27. 16:52
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerencsés módon semmi baja sem lesz, viszont lehet olyan szerencsétlen is, hogy úgy beüti a fejét hogy azonnal meghal.
2021. júl. 27. 18:00
 6/9 anonim ***** válasza:
Hát kb ekkorát.
2021. júl. 27. 18:07
 7/9 anonim ***** válasza:

Egy ilyen ütközésnél bármi, de tényleg bármi lehetséges, mivel eséskor (vagy összefejelve) olyan fejsérülést lehet szerezni (gyalogosként, bringásként is!), ami után sajnos nem kel fel onnan a sérült.

Én persze téphetem a számat, hogy biciklivel SOHA ne menjünk a járdán, mert NEM számítanak ott ránk, de ha egyedül mondom, az lófåszt sem ér.

2021. júl. 28. 04:44
 8/9 anonim ***** válasza:
Elém kerékpársávra lépett már ki gyalogos (sötétben, két parkoló autó közül, nem sok esélyem volt észrevenni), telibe nekimentem, fékezni se nagyon volt időm. Kicsit megütöttük magunkat mindketten, de nem lett semmi baj, elnézést kért, én megkérdeztem azért, hogy hívjak-e orvost, de nem akarta. Úgyhogy mindketten mentünk a dolgunkra. De nyilván lehetett volna sokkal súlyosabb sérülésünk is, és peches esetben ilyenbe bele is lehet halni, ha úgy esik hogy bevágja a fejét (rajtam mondjuk sisak volt, persze a nyakamat attól még eltörhetem).
2021. júl. 29. 21:26
 9/9 anonim ***** válasza:
Mondjuk így is az autósok nyírják ki a több ember, és tesznek rokkanttá. Nem jellemző az olyan hír, hogy biciklis elütött egy gyalogost, és belehalt, vagy súlyos maradandó sérülést szenvedett. Autóknál ez mindennapos.
2021. aug. 17. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!