Igaz, hogy nem szabad magyar állampolgárnak külföldi rendszámú kocsit vezetnie még akkor sem, ha az itt lakcímmel rendelkező tulajdonos 2 tanú előtt aláírásával és azok aláírásával ebbe beleegyezett?
"de gyakorlatban bármit vezethetsz bárhol."
Höhö... jártál már külföldi rendszámú autóval Magyarországon?
Engem a német rendszámommal (pedig az aztán nem alkalmas ilyen jellegű visszaélésekre, hiszen jóval magasabbak a fizetendőek) majd' minden nap megállítanak mikor meglátogatom a családom ottmaradt részét.
A műveltebbje megpróbál németül, a kevésbé művelt angolul, a többség meg rögtön lazán magyarul: közúti ellenőrzés, személyi-forgalmi-jogosívány. Mit követtem el? Öné az autó?
Csak a német rendszám elég ahhoz, hogy kikapjon a forgalomból, aztán a német személyi és jogsi láttán a Fahrzeugscheint már meg sem nézi, köszönöm, jó utat.
A gyakorlatban bármit vezethetsz bárhol, mi? Hát a lónak a pikuláját.
"Höhö... jártál már külföldi rendszámú autóval Magyarországon?"
Persze. Én alapvetően erdélyi vagyok, de rengeteget járok Magyarországra, éltem is itt, illetve Németországban is, komplikált kicsit az életem. De a lényeg, hogy huzamos ideig jártam német rendszámú autóval Magyarországon és Romániában is, illetve román rendszámmal is Magyarországon. Sőt, hogy tovább bonyolítsam, unokatesóm cseh rendszámú autójával is jártam, illetve Romániában is magyarországi rendszámmal. Hozzáteszem, egyik autó sem az én nevemen volt. Sosem volt semmi gond, határon szokták kérni a papírokat, de nem szóltak semmit (apám nevén vannak a német rendszámú autók, neki van német lakcíme is, a családnevünk ugyanaz, lehet amiatt). Szóval tudom milyenek a magyarországi rendőrök, de lekopogom, nekem semmi negatív tapasztalatom nem volt velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!