Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Nem megy a vezetés, hagyjam abba?

Nem megy a vezetés, hagyjam abba?

Figyelt kérdés

Már 4órát levezetem, de még mindig nem tudok kanyarodni normálisan, a féket sem érzem annyira. Hagyjam abba a jogsit? B kategória. 18F

Opel Zafirát vezetek

2010. aug. 25. 18:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorlás teszi a mestert, ne félj! Ha az a sok hülye le tudta tenni a jogsit, akiket az utakon látunk, neked is menni fog, ne parázz! Ép most láttam egy spar kamiont, ahogy levitte a vasúti sorompót Üllőn! Ha neki adtak jogsit, neked is menni fog, csak gyakorolj, és ne menj többel, mint amit biztonságosnak érzel. :))
2010. aug. 25. 20:01
 12/16 anonim ***** válasza:
menni fog nyugi;)
2010. aug. 25. 20:01
 13/16 A kérdező kommentje:

Knyarodás: Fék, kuplung, irányjelző, kettesbe, körültekintés, szedjem a kormányt...

Sok mindenre kell figyelni, a rutinnál nem volt ilyen durva. Mert nem kellett emberekre figyelni stb.

Mi a különbség a kumlung-fék és a fék-kuplung között??

2010. aug. 25. 20:17
 14/16 anonim ***** válasza:

no para, 4 óra még semmi, fog ez menni csak gyakorold!

A különbség: a rutinpályán azért kuplung fékkel álltál meg, mert az autó kis seb.el épphogy csak gurult, vagyis ha először fékeztél volna, majd kuplung valszeg sokszor lefulladtál volna, illetve kis seb.nél majdnem mindegy milyen sorrendben csinálod.

Nagy seb.nél először azért fékkel kell fékezni, mert attól lassul az autó. A kuplungot hiába nyomnád be, nem lassulna olyan ütemben, illetve bizonyos értelemben elvesztenéd a kontrollt az autó felett. Ezt úgy értem az csak gurulna irányítatlanul, de a fékezés mértékét semmi általad kontrollálható erő nem befolyásolná. A fékkel tudsz játszani hogy jobban nyomod, vagy kevésbé.

A végén pedig ügye azért kell lenyomni a kuplungot hogy ne fulladjon le az autó.

Rutinon pedig azért is először a kuplunggal kezdtél, mert sokszor elég volt csak benyomni egy pillanatig, azalatt lassult annyit az autó, hogy már engedhetted is fel. Ha ugyanezt fékkel kellett volna elérni.. hát bizony megizzadtál volna. De ne aggódj, az áttérés is menni fog simán

2010. aug. 25. 21:31
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

17 éves vagyok és lány (legjobb párosítás :D). 60 óra vezetés után, de sikerült elsőre megcsinálnom a forgalmi vizsgát - pedig ha valaki, én tényleg reménytelen voltam. A 40. órám felé tudtam meg, hogy fékezésnél nem kell feltétlenül kuplung. Nem adtam fel, no lám, megvan, és levezettem jogsival már több száz kilométert - balesetmentesen.

Teljesen mindegy, hogy megy a tanulás alatt, nem szabad feladni. Legfeljebb veszel egy kicsivel több órát - nekem megérte. Sok sikert, a pozitív hozzáállás sokat segít. ;)

2010. aug. 25. 22:51
 16/16 anonim ***** válasza:

Kuplung-fék - Kis sebességnél, ahol az a féknek nem kell nagyon dolgoznia.. Azért így kell csinálni mert ha előbb állítod meg az autót és utána nyomod le a kuplungot, akkor nemes egyszerűséggel lefullad az autó.

Fék-kuplung - Nagy sebességnél csinálod azért mert a motornak is van fékező ereje... KRESZ oktatáson biztos elmondták, ha máshol nem is... Ha benyomod a kuplungot, akkor még azt a kis motorféket is elveszted, ami eddig volt és így nagyobb távon fogsz tudni csak megállni... Gondolj rá úgy, mintha két féked lenne az egyik az üzemi fék a másik a motorfék... Próbáld ki egy hosszabb egyenes szakaszon, ahol lassítani is kell majd, hogy döngetsz 4-esben... Szépen kuplung be, vissza 3-as és LASSAN felengeded a kuplungot... hallani lehet, ahogy a motor felpörög, de érzed is, hogy az autó lassul. 4 óra városi után még nem kell nagy következtetéseket levonni... Gyakorolni kell... aztán menni fog, mint az ágybaszarás xD

2010. aug. 25. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!