Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a belső sávban...

Mit tegyek, ha a belső sávban sokkal lassabban halad valaki a megengedettnél és én viszont szeretnék menni?

Figyelt kérdés

Tegyük föl van az m2-es, ahol 110 a korlát egy bizonyos helyen és 2 sáv van.

Ha a belső sávban valamiért 90-el megy egy sofőr én meg beérek mögé 110-el, akkor mit tegyek, ha nem húzódik le jobbra?

Jobbról nem előzhetem meg, ő meg nem húzódik le.

Hiába villantok, semmi. Időre megyek, 90 és 110 között nagyon nagy különbség van időben, főleg nagy távolságon. Ezért van a jobbra tarts szabály, hogy aki siet (szabályoakt betartva) az megindokolva használhassa a belső sávot.

2021. máj. 29. 14:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%

Megelőzöd jobbról.

Opcionálisan mikor melléérsz nyomsz egy rövid kürtöt és amikor a szemkontaktus megvan, bemutatsz neki.

2021. máj. 29. 14:16
 2/11 A kérdező kommentje:

Megelőzhetném jobbról, de ha véletlen van kamera a kocsiban akkor nekem lőttek. Tehát nem merek jobbról előzni

Volt ennél rosszabb is, 90es táblánál ment 50-el. Beérek mögé, villantok, hogy takarodjon már, de se kép se hang. csak halad.

Számolj: 40km-t vezetsz 50el: 48 perc 40km-t vezetsz 90-el: 26 perc

22 perccel később érek oda.

2021. máj. 29. 14:16
 3/11 Beviz Elek ***** válasza:
78%
Menj el jobbról. Volt ebből balhé néhány éve, egy rendőr szotyizott a belsőben. Rendrakás helyett arra jutottak hogy ha nem váltogatod a sávokat akkor az csak jobbról elhaladás és nem előzés.
2021. máj. 29. 14:17
 4/11 A kérdező kommentje:
Félre ne éertse senki, nincs bennem semmiféle agresszió, sőt kerülöm, még dudálni sincs kedvem soha, de azért ha sietek akkor had menjek már. nem fogok száguldozni, mert minek, de ne tartson már föl senki. Ha dugó van dugó van, az oké, de egy ilyen... hát nem oké :D
2021. máj. 29. 14:18
 5/11 A kérdező kommentje:
3: ez mondjuk igaz. ha ott maradok (egy darabig) Akkor nem előzés. Sávot váltok és megyek a megengedettel tovább. Na ez jó ötlet.
2021. máj. 29. 14:19
 6/11 anonim ***** válasza:
Igazából más lehetőséget nem hagy, mint hogy megelőzd jobbról, esetleg egy rövid duda hátha segít neki észbe kapni, hogy takarodjon a belső sávból.
2021. máj. 29. 14:20
 7/11 anonim ***** válasza:
2021. máj. 29. 14:22
 8/11 anonim ***** válasza:
54%
Nem tilos neked se a jobb szélső sávban közlekedni.
2021. máj. 29. 14:56
 9/11 anonim ***** válasza:
62%
Én is így szoktam, hogy elhaladok mellette jobbról, aztán egy kis idő múlva visszatérek a belsőbe. Nem szoktam mutogatni, de azért legtöbbször megnézem, amikor elhaladok mellette, hogy ki ez az ügyes sofőr...
2021. máj. 29. 17:22
 10/11 anonim ***** válasza:
Miért gondolod hogy neked csak a belső sávban lehet menni??
2021. máj. 31. 09:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!