Mit tegyek, ha a belső sávban sokkal lassabban halad valaki a megengedettnél és én viszont szeretnék menni?
Tegyük föl van az m2-es, ahol 110 a korlát egy bizonyos helyen és 2 sáv van.
Ha a belső sávban valamiért 90-el megy egy sofőr én meg beérek mögé 110-el, akkor mit tegyek, ha nem húzódik le jobbra?
Jobbról nem előzhetem meg, ő meg nem húzódik le.
Hiába villantok, semmi. Időre megyek, 90 és 110 között nagyon nagy különbség van időben, főleg nagy távolságon. Ezért van a jobbra tarts szabály, hogy aki siet (szabályoakt betartva) az megindokolva használhassa a belső sávot.
Megelőzöd jobbról.
Opcionálisan mikor melléérsz nyomsz egy rövid kürtöt és amikor a szemkontaktus megvan, bemutatsz neki.
Megelőzhetném jobbról, de ha véletlen van kamera a kocsiban akkor nekem lőttek. Tehát nem merek jobbról előzni
Volt ennél rosszabb is, 90es táblánál ment 50-el. Beérek mögé, villantok, hogy takarodjon már, de se kép se hang. csak halad.
Számolj: 40km-t vezetsz 50el: 48 perc 40km-t vezetsz 90-el: 26 perc
22 perccel később érek oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!