Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha valakinek ne adj isten nem...

Ha valakinek ne adj isten nem sikerül a jogosítvány az mennyi pénzt bukhat?

Figyelt kérdés
Úgy értem mikor szól az oktató ha valaki reménytelen? Én még az elején vagyok nagyon, az autó alap kezelése az jól megy szerintem. Viszont nagyon félek majd városban meg forgalmasabb helyeken hogy fogok annyi mindenre figyelni. Ott fog majd igazán kiderülni megy vagy sem. Ha ne adj isten nem sikerül mennyi pénzt bukok? Eddig azt mondta az oktató hogy ügyes vagyok de még nagyon az elején vagyunk. Városban nem tudom hogy fogok annyi mindenre figyelni. Ez is eléggé le tud fárasztani amit eddig csináltunk. Szóval kezdek félni lehet nagyon megbánom még hogy ezzel elkezdtem foglalkozni.

2021. máj. 22. 12:20
 1/5 anonim ***** válasza:
55%
Vizsgadíj 11 ezer plusz az oktató óradíja (5-6 ezer). Plusz az esetleges pótórák díja.
2021. máj. 22. 12:25
 2/5 anonim válasza:
85%
Szia. Én is nagyon féltem, sajnos több autóbalesetben volt részem. Azt hittem, nem fog menni. A 20.óra környékén már sokkal jobb volt a helyzet, nem okozott problémát a sebesség és a figyelés. Bele fogsz jönni. Ne félj tőle.
2021. máj. 22. 12:40
 3/5 anonim ***** válasza:
59%
Nagyon kevesen vannak, akik teljesen alkalmatlanok. Nem hiszem hogy bele esnél, abba a nagyon picit hányadba. Ezt néhány óra után még korai eldönteni. Most még azért félsz, mert új dolog a vezetés, az autó irányítása a teljes figyelmedet leköti. Ha sokat gyakorolsz, akkor az autó irányítása automatikussá válik. Majd nem kell már arra figyelni, hogyan kezeld a pedálokat, mikor nézz feltétlenül tükörbe, hogy kanyarodás előtt index, hanem ez mind automatikus lesz és el tudsz majd kezdeni nagyobb részt a forgalomra figyelni. Ha sokat vezetsz forgalomban, akkor pedig a közlekedési szituációk megszokottá válnak, egyre gyorsabban tudsz majd reagálni és jó döntést hozni. Ezért kell gyakorolni. Elsőre minden új dolog bonyolult, de hidd el, nem olyan nagy kunszt autót vezetni. Nézz körül mennyi ember vezet. Pont te lennél alkalmatlan?
2021. máj. 22. 13:18
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm nagyon rendesek vagytok.
2021. máj. 22. 13:33
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Annyi pénzt bukhatsz, amennyit beleöltél. Levezetett órák díja + KRESZ tanfolyam + vizsga + elsősegély (ha megvan).

Legtöbbeknek nem az szokott problémát okozni, hogy nem tudnak rendesen mindenre figyelni, hanem hogy túlizgulják a történetet. Nem kell sok mindenre figyelni azért, az autó kezelése pár óra alatt (max. 10-15) rutinszerűvé válik a legtöbbeknél, onnanstól meg csak a forgalom marad. Nem szokott ez kifogni a legtöbbeken, főleg, ha fel tudja venni a forgalom ritmusát, mert az nagyban könnyíti a helyzetet, nem azon kell folyton aggódni, hogy "mindjárt letol a mögöttem lévő, nem szabad nagyot fékeznem sem mert belém jön" vagy hogy "már 20 autó van mögöttem, és folyamatosan dudálnak". Az én oktatóm anno ebből a szempontból nagyon korrekt volt, mert már az első forgalomban történő vezetésnél elmondta, hogy ne a hivatalos sebességhatárt figyeljem, hanem azt hogy a többiek mennyivel közlekednek, és én is álljak be arra, hiába több az 5-10 km/h-val. Persze, az elején még nem mertem annyira így közlekedni, de hamar beláttam hogy igazam van, mert minden egyes (számomra) váratlan szituáció abból fakadt, hogy engem próbáltak meg megelőzni, olyan helyen is, ahol nem volt erre biztonságosan lehetőség. Nagy megkönnyebülést hozott az árral sodródás.

2021. máj. 22. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!