Van-e köztetek valaki, aki a jogosítvány megszerzése óta egyáltalán nem vezetett?
bizonyosan vannak, én pl nem tartozok közéjük,
de olyannal nem akarok találkozni az utakon aki 10-20 év kihagyás után először autóba ül! :D
18 évesen szereztem autós jogsit, most 31 vagyok, és nem használtam. Szóval ne add kölcsön a kocsid, mert könnyen lehet, hogy fölcsavarom az első fára! :P
Viszont azóta szereztem motoros jogsit is, azt használom februártól novemberig. Autót vezetni soha nem szerettem, most se szívesen próbálkoznék vele, hiába nyúz az egész család, hogy nem lehet mindent motorral elintézni.
Egyik ismerösőm 40 körül van és 20éve levan járva már a jogsija,mondjuk nemtudom hogy vezetett-e jogsi szerzés után.
17/L(2NAP múlva f.vizsga:D,egy leendő mindennapos vezető)=D
15:05-nek
Szerintem nem Te lettél megszólítva!
A friss jogosítványos talán jobb?
Egyébként nem kell félned, velem nem fogsz találkozni az utakon, mint vezetővel, mert – még a múlt században megszereztem a jogosítványt - nincs autóm. Inkább nekem, mint utasnak kellene Tőled, mint autóstól félnem, mert ez a válasz sok mindent elárult.
15:18-nak: Az én autómra se számíts, mert nincs.
Igen van, anyám unokatestvére, ő már 10 éve nem vezet. Pontosabban megszerezte a jogsit(kb. 6. próbálkozásra)és azóta nem is vezetett. Jobb is így szerintem. Aki nem bízik magában az ne is vezessen. Én 2 hónapja szereztem meg, és ha össze kéne hasonlítanom a 17 évest a 80 évessel nem tudnék dönteni. Az én javamra az szól, hogy még frissebb vagyok, jobbak a reflexeim, viszont nincs RUTINOM, amin nagyon sok múlik egy éles helyzetben, míg az idősebbek figyelmetlenebbek, kissé lassabbak. (utoljára is visszarohantam a zebrán mert a papi nem vette észre hogy ott vagyok...)
Viszont az is tény, hogy a fiatalok rengeteg balesetet okoznak. Gondolok itt az ilyen tizenéves "menőző" fiatalokra. És sajnos mindig a vétlen lesz az áldozat.
Szóval az a lényeg szerintem, hogy 20 év után is vissza lehet rázódni, és nem lesz semmi baj, ha odafigyelünk és betartjuk a szabályokat.
Akadt egy fogadatlan prókátorom is, de igaza van: Nem az első kedves hozzászóló lett megszólítva, és azzal, hogy vitába keveredett, a kérdés kiírása elvesztette az értelmét, arra már senki nem fog figyelni. Le is pontoztam.
Valószínűleg egy ráérős, általam "Hivatásos kötözködőnek definiálható személy lehet, akiben - két-három mondata alapján - egy nagyon rosszindulatú, veszélyesen agresszív személyt ismerhettünk meg.
A véleményét valóban leírhatja, de a kérdésben nem azt kértem. Hozzászólása mindenkit megzavart, esetleg befolyásolt!
A kérdésemet nevezhetjük egy alapszintű szociológiai felmérésnek is. Azért tettem fel, ogy megtudjam, van-e rajtam kívül is valaki, aki feleslegesen szerzett vezetői engedélyt, évtizedeken keresztül nem tudott autót vásárolni, így gyakorlatot sem szerzett.
Megnyugtatom a tisztelt Hivatásos Kötözködőt, hogy Tőlem nem kell félnie, mert a vezetői engedélyem - nagyon régen szereztem - tavaly májusban lejárt, nem hosszabbítottam meg, mert nem tartottam értelmét. Ennek következtében a gépjárművezetés jogi feltételei nálam nem teljesülnek.
15:05-nek - Mint kiderült nincs autóm, tehát nem kell félnünk egymástól.
A Te eseted - a motor miatt is - határeset, és ez sem derült ki, hogy gépkocsit az elmúlt 13 év alatt valóban egyáltalán nem vezettél.
15:33-nak - A húsz év tényleg komoly idő, csak ugye nem vagy biztos benne, hogy az illető valóban soha nem vezetett.
15_36-nak - Te semmiképpen nem az vagy, aki/k/re gondoltam, hiszen újra vezetsz.
Hivatásos Kötözködő társunk valószínűleg teljesen vakvágányra vezette a kérdést, de a többieknek mind köszönöm.
Én általában hetente egyszer vezetek mert saját kocsim nincs.
Egyik unokatesóm a jogsiszerzés után az apjával ment pár kört meg még az anyjával egy kicsit és kész, onnantól kezdve 3 évig nem vezetett. Ma már vezet de állítom hogy én jobban vezetek mint ő pedig még nincs egy éves a jogsim:)
Van olyan ismerősöm aki kb 8 éve vezet rendszeresen pedig előtte is volt jogsija de én ezt nem tudtam mert kocsijuk viszont akkor még nem volt.
Szerintem úgy 10 év kihagyás után vezethetett újból. Azt mondta hogy régen volt vmi polskija vagy zsigálya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!