Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Milyen Horvátországban vezetni?

Milyen Horvátországban vezetni?

Figyelt kérdés

Sosem voltam még a horvátoknál, valamint egyszer sem mentem még külföldre autóval.

Érdeklődnék, hogy ott mennyivel másabb a közlekedéskultúra illetve vannak-e olyan különbségek, amire jó felkészülni / ismerni.

Továbbá autóval a határon sem mentem még át. Ott mindig sor van? Átadom az irataimat, ellenőrzik és kb. mehetek is a dolgomra gondolom.

Köszönöm!

2021. máj. 4. 14:51
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem állsz meg a zebrán és engeded át a gyalogost fél évre zacskó a jogsid.

Ezért van az, hogy 2x2 sávos úton a horvát meg az ellenkező oldal jobb savjában is megáll. :/

2021. máj. 4. 15:15
 2/9 anonim ***** válasza:
40%

Észre sem veszed, hogy nem itthon vezetsz...

A határon miért lenne ellenőrzés...? Schengeni határ! Átgurulsz, mint HEves megyéből Nógrádba....

A COVID miatt lehet most esetleg szúrópróba szerű ellenőrzés, de amúgy semmi!

2021. máj. 4. 15:23
 3/9 anonim ***** válasza:
Horvátország Bem schengeni tag. Ugyanolyan ellenőrzés van, mint Románia felé.
2021. máj. 4. 15:42
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem*
2021. máj. 4. 15:42
 5/9 anonim ***** válasza:

Az északi részeken előfordulhat, hogy simán kiesik eléd egy traktor a semmiből :D

De egyébként kb. ugyanaz minden. A táblák nagyobbak.

A déli részeken a kisebb hegyi utak tele vannak éles kanyarokkal és szűk átjárókkal, néha le is kell húzódni hogy el tudjon férni mindenki, szóval jó ha magabiztosan kezeled az autót, amivel mész.

Az autópálya Zágráb közelében borzalmas állapotú, szinte kátyúk vannak helyenként, messze lenn délebbre viszont jó.

Határon én még soha nem vártam 5 percnél többet, egyszerűsített ellenőrzés van a horvát határon régóta, van hogy csak személyit kérnek és semmi mást.

2021. máj. 4. 16:00
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanolyan mint itthon. Pont ugyanannyi gyökér vezet. Én mondjuk nyáron megyek, a tengerpartra, és ott nagy a forgalom, sok a suta gyalogos, igyekszem udvariasan vezetni, cserébe a helyiek letolnak, össze-vissza előzgetnek. De mivel pihenni megyek, ezért nem érdekel.
2021. máj. 4. 17:23
 7/9 anonim ***** válasza:

Határ most mindenütt cumi, lehet gyakorolni a kuplungolást.

Amúgy meg minden ugyanúgy működik.

2021. máj. 4. 21:05
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanolyan, mint itthon. Már csak azért is, mert a népszerűbb nyaralóhelyek környékén nyáron az autók elég jelentős részén magyar rendszámot fogsz látni. :)
2021. máj. 5. 11:10
 9/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! 💕

Sokat segitettetek! ☺️

2021. máj. 5. 21:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!