Milyen Horvátországban vezetni?
Sosem voltam még a horvátoknál, valamint egyszer sem mentem még külföldre autóval.
Érdeklődnék, hogy ott mennyivel másabb a közlekedéskultúra illetve vannak-e olyan különbségek, amire jó felkészülni / ismerni.
Továbbá autóval a határon sem mentem még át. Ott mindig sor van? Átadom az irataimat, ellenőrzik és kb. mehetek is a dolgomra gondolom.
Köszönöm!
Ha nem állsz meg a zebrán és engeded át a gyalogost fél évre zacskó a jogsid.
Ezért van az, hogy 2x2 sávos úton a horvát meg az ellenkező oldal jobb savjában is megáll. :/
Észre sem veszed, hogy nem itthon vezetsz...
A határon miért lenne ellenőrzés...? Schengeni határ! Átgurulsz, mint HEves megyéből Nógrádba....
A COVID miatt lehet most esetleg szúrópróba szerű ellenőrzés, de amúgy semmi!
Az északi részeken előfordulhat, hogy simán kiesik eléd egy traktor a semmiből :D
De egyébként kb. ugyanaz minden. A táblák nagyobbak.
A déli részeken a kisebb hegyi utak tele vannak éles kanyarokkal és szűk átjárókkal, néha le is kell húzódni hogy el tudjon férni mindenki, szóval jó ha magabiztosan kezeled az autót, amivel mész.
Az autópálya Zágráb közelében borzalmas állapotú, szinte kátyúk vannak helyenként, messze lenn délebbre viszont jó.
Határon én még soha nem vártam 5 percnél többet, egyszerűsített ellenőrzés van a horvát határon régóta, van hogy csak személyit kérnek és semmi mást.
Határ most mindenütt cumi, lehet gyakorolni a kuplungolást.
Amúgy meg minden ugyanúgy működik.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! 💕
Sokat segitettetek! ☺️
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!