Hogy kell tankolni benzinkúton? Mi a menete?
Beállsz az egyik töltőállomás mellé,lehetőleg tanksapka felőli oldalon,leveszed a megfelelő pisztolyt(benya-benya,dízel-dízel),beleteszed a nyílásba(miután leszedted a sapkát persze).Meghúzod a ravaszt,vársz amíg megáll a töltéssel,visszateszed a helyére lehetőleg úgy hogy ne dőljön le.Bemész a kasszàhoz,elmondod hanyasnál voltál és fizetsz,más nem kell.
Vannak sokszor kint alkalmazottak akik segítenek de nem mindig és mindenhol.
Egyébként hogy ezt a kérdést is megválaszolja valaki, igen, segítenek. Feltéve, hogy van kiszolgáló a kúton, de a neves kutakon (MOL, Shell, OMV, stb) szoktak lenni és segítőkészek (más dolguk sincs, csak segítőkésznek lenni, ezért fizetik őket, szóval általában normálisan állnak hozzá). Én múltkor azt kérdeztem meg, hogy hogyan lehet kiakasztani a pisztolyt, hogy ne kelljen húzni folyamatosan (teli szoktam tolni, szóval kicsit sok idő és kényelmetlen). Hülye kérdésnek éreztem, főleg mivel tankoltam már milliószor, de nem találtam a pöcköt rajta. Szépen normálisan megmutatta.
Arra viszont figyelj, hogy az ilyen nagyon segítőkész emberek azonnal rád fognak ugrani, hogy segíthetnek-e tankolni. Kérheted, ha úgy érzed, viszont ha kéred a segítséget, akkor jó esély van rá, hogy úgy érzik mindent szabad és akkor elkezdenek nem kért dolgot is csinálni. Én egyszer kértem a segítséget, mert nagyon rámenős volt a gyerek (nem azt kérdezte, hogy segíthet-e, hanem rögtön odaállt és azt kérdezte mit tankoljon). Hát mondom jól van, nem rontom el a gyereknapodat, engedtem hogy segítsen. Telenyomta, fizettem, mire kijöttem lemosta az ablakot is. Ilyenkor illik adni nekik egy kis pénzt, de egyrészt én ugyan nem kértem ilyet, másrészt meg egy fillér készpénz nem szokott nálam lenni, mert kártyával fizetek, úgyhogy jó parasztnak nézhetett, amikor nem kapott semmit. Szóval lényeg a lényeg, ennek elkerülése végett szerintem jobb, ha nem kérsz a segítségből. Ha olyan rámenős a kisegítő, mint nálam, akkor is zavard el nyugodtan (de azért normálisan, ne úgy, hogy "na húzz innen hülyegyerek" :D).
Megint tanultam valamit. Sosem vettem észre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!