Ha busz ütközik vaddal és megsérül az utas akkor a sofőr a hibás?
Ha az elmúlt napok híreit nézem, az utas lesz a hibás.
Vad ráugrott az ÁLLÓ autóra. A vadásztársaság azt mondja, vezessen övatosabban.
Az utas sérüléseiért a cég felel, az ő bizosításaik alapján történik majd a kárrendezés.
Ha bűncselekmény gyanúja merül fel, akkor felelős lehet a vadásztársaság, az út kezelője, építője, a bhsztársaság, maga a vezető.
Esetenként polgári per is kerekedik, vegyss sikerrel.
Nem tartozik igazából a kérdéshez, csak a pontosság kedvéért írom, hogy bár az eredeti mesében Bambi egy őzgida volt, de az 1942-es Disney-rajzfilmben már szarvas. Azt nem tudom, hogy milyen fajta, de némely szarvasbika megnőhet 3 mázsásra.
Ez ugyan csak kisebb, fiatal gímbika, de azért nem lehetett nagy élmény:
Ha a szélvődőnek ugrik és bevágódik az utastérbe, akkor a 30 kiló is akár halálos ütést tud adni.
Az a baj hogy nincs rendesen szabályozva a vad kérdés, mert csak tologatják ilyenkor és ha lehet nem fizet a biztosító sem.
Persze amíg semjén az atya úristen ott, nem is fog változni.
#15 köszi, Bambit szeretem cuki mese.
#16 éppen azon a Credo-n utaztam amelyikbe szélvédőn keresztül jutott be az őzike.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!