Budapesten szabad stoppolni?
Nem tiltja semmi.
Attól függ hol és hogyan nézel ki.
Ha csinos huszonéves nő vagy, akkor valószínűleg 1-2 perc.
De alapvetően nem érdemes, mert egy nagy városban nem valószínű, hogy pont ugyanarra menjen, mint amerre te akarsz.
Inkább szállj buszra! Egyszerűbb, biztonságosabb, biztosabb.
Egyébként mivel Budapesten belül rengeteg útvonal van, szinte esélytelen, hogy valaki ugyanoda akarjon menni, mint te.
#5 - atyaég, én ismerek ilyet: ha bajba kerül, azonnal segítséget kér bárkitől (sokat stoppolt is így bárhol, bármikor Budapesten is, de akár külföldön is úgy, hogy egy szót nem makogott az adott nyelven) és állandóan rohant valahova egy csomó csomaggal. :D (Sok ismerőst, barátot is szerzett így.)
Én simán stoppolok városban, ha pl. gyalogosan veszélyes közlekedni az adott helyen vagy egy olyan hosszú útról van szó, ahol az emberek 90%-a egyfelé tart (pl. külvárosból befelé) vagy ahonnan nem is lehet letérni. Vannak ilyen szakaszok Budapesten is és nem reménytelenek.
A kérdésedre: a tapasztalat az, hogy városon belül, ha csak úgy stoppolgatsz kitartott kézzel, akkor sokkal kevésbé vesznek fel. Ha piroslámpánál, benzinkúton odamész és megkérdezed, hogy x pont irányában el tudna-e vinni valameddig, akkor több esélyed van. Viszont életem legnagyobb stoppolós találmánya az a "+3 km" tábla. Azaz kinyomtattam ezt a szöveget egy A3-as lapra és ezt lengetem az út szélén a kezem helyett. Ez valahogy megtöri a jeget. Mert sokan azért nem vesznek fel, mert azt hiszik, hogy aki stoppol az messzire megy, ők meg csak "ide mennek, a következő sarokra". És így simán kint állhatsz órákat, pedig te is oda mennél. Ugyanígy külvárosból befelé stoppolásnál a Centrum tábla is jó - vagy akár ennek a szimbólum megfelelője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!