Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Behajtani tilos büntetésem át...

Behajtani tilos büntetésem át tudom váltani közérdekű munkára? És ez bekerül az erkölcsi bizonyítványba?

Figyelt kérdés

Ma kaptam egy büntetést, behajtani tilos tábla figyelmen kívül hagyása miatt. Az első kérdésem az lenne, hogy én ezt át tudom váltani közérdekű munkára?

A másik kérdésem, hogy ha át tudom váltani, és át is váltom, akkor ez valóban bekerül az erkölcsi bizonyítványomba?

2021. jan. 9. 18:16
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Jézusmária, mondd, hogy trollkodsz! :-DDD
2021. jan. 9. 18:51
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy kerül az erkölcsi bizonyítványodba xdd

Vagy gondolod hogy egylapra tesznek a gyilkosokkal vagy minimum a tolvajokkal ez miatt?

2021. jan. 9. 19:11
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Erkölcsi bizonyítványba csak bűncselekmények kerülnek be. Amíg nem kapnak el talaj részegen addig nem kerül be.
2021. jan. 9. 19:58
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem, nem trollkodom, valóban nem volt világos miután több ismerősöm is azzal riogatott, hogy ez ilyenkor bekerül az erkölcsibe. Én sem értettem miért kerülne bele, de gondoltam jobb ha megkérdezem itt is. Köszönöm a válaszokat
2021. jan. 10. 01:09
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
#4 Biztos csak szórakoztak veled hogy félj, de nyugi az erkölcsibe csak bűncselekmények kerülnek be, amit te csináltál az szabálysértés.
2021. jan. 10. 08:48
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
De átváltani se érdemes mert például 100000 ft-ot lehet másfél hónap alatt tudsz ledolgozni, úgy van megállapítva.
2021. jan. 10. 10:32
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Amit írtál, abból nem deríthető ki, hogy átváltható-e?

A behajtási tilalom megszegése alapvetően közigazgatási bírság körébe tartozik.

Ha helyszíni bírságként kaptad, akkor átváltható [*¹↓]; ha felvétel alapján szabták ki, és úgy kaptad meg utólag, akkor, nem. [*²↓]

Erkölcsi bizonyítványt akkor sem érint, ha átváltási lehetőség esetén valaki nem a közérdekű munkát, hanem a szabálysértési elzárást választja.

┌─ *¹ A helyszíni bírság, vagy pénzbírság, a megbírságolt kezdeményezésére átváltható közérdekű munkára, vagy szabálysértési elzárásra.

1 óra közérdekű munka 800 Ft-nak, 1 napi elzárás 5000 Ft-nak felel meg.

A közérdekű munka szerepel a kérdésben.

Az átváltás kérésére a befizetésre biztosított 30 nap + további 3 nap áll rendelkezésre. Érvényesen, ebben a 33 napban kérhető a közérdekű munkavégzésre változtatás.

Az ügyintézéshez a lakcím alapján illetékes Járási Hivatali Foglalkoztatási Központot, Munkaügyi Központot kell megkeresni.

Szükség van az igénylő által beszerzett, érvényes foglalkozás-egészségügyi alkalmasság igazolásra. A vizsgálatnak jogszabályban megállapított díja van: 3300 Ft. ─┘

┌─ *² Behajtási tilalom megszegése - tételesen: a KRESZ 13. § (1) bekezdés g), g/1, i), i/1) pont, illetve 14. § (1) bekezdés n), z) pont valamelyikének megsértése - közigazgatási bírságot von maga után.

↑ 410/2007. (XII. 29.) Korm. rendelet a közigazgatási bírsággal sújtandó közlekedési szabályszegések köréről 6. melléklet 1. sorszám.

A távollétben kiszabott bírság nem váltható át sem közérdekű munkavégzésre, sem szabálysértési elzárásra; meg nem fizetése esetén adók módjára a NAV hajtja be. Sőt, meg nem fizetés esetén kezdeményezik a szabályszegés elkövetéséhez használt jármű forgalomból történő kivonását.

[link]

A közigazgatási bírság méltányossági alapon történő mérséklésére, elengedésére a hatóságnak a hatályos jogszabályok alapján nincs lehetősége az ügyfél szociális körülményeire, illetve a cselekmény elkövetésének menthető erkölcsi voltára figyelemmel sem.

Fizetési kedvezmény kérésére van lehetőség: egyrészt, részletfizetés kérésére, másrészt, kérhető a teljesítési határidő módosítása (halasztás).

[link]

A halasztás, illetve részletfizetés kéréséhez elérhető iratminta:

[link] → Fizetési kedvezmény → Letölthető iratminta… ─┘

2021. jan. 10. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!