Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogyan tudják Oroszországba...

Hogyan tudják Oroszországba áthúzni a vonatokat?

Figyelt kérdés
Hallottam már több olyanról, hogy Magyarországról vontatnak Oroszországba vonatot, de ugye az oroszoknál szélesebb a nyomtáv mint a magyar. Na ezzel mit tudnak kezdeni? Állítható a kocsik nyomtávszélessége?

2020. dec. 24. 22:25
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
FElemelik a kocsit és kicserélik a tengelyeket vagy a komplett forgóvázat. Záhonyban, Csapon, Tiszacsernyőn van tengelyátszerelő ( meg a lengyel határon is ).
2020. dec. 24. 22:34
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Egy kis érdekesség a témához.

2020. dec. 24. 22:40
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

A magyarszki nyomtáv 1435 mm, az orosz 1520.

Van Záhony mellett egy tengelyátszerelő műhely ahol a kocsikat csoportemelővel kiemelik és kihúzzák alóla a forgóvázakat és alátolnak másikat. Nem túl bonyolult művelet. A fékrudazatot és a levegős kapcsolatokat kell csak bontani.

Például a Paksra érkező atomvonatok is tengelyátszerelr orosz vagonok.

Az átszerelőben 4 sín van: vágányfonódás!

Ha nem lennék ennyire lusta megkeresném a képeimet a DVD halmazban ahova el vannak mentve, sokszor játram a tegelyátszerelőn. Tök szürreális a rengetek forgóváz egymásra halmozva...

2020. dec. 24. 22:45
 4/18 A kérdező kommentje:
#3 Nekem is pont a paksi atomvonat jutott erről eszembe, azokon látszik is hogy kicsit másabb mint a magyar vagonok, csak nem tudtam hogy például egy ilyen kényes szerelvénynél mennyit állhat és szerelhetik-e a vonatot.
2020. dec. 24. 22:48
 5/18 anonim ***** válasza:
90%

"csak nem tudtam hogy például egy ilyen kényes szerelvénynél mennyit állhat"

Kb akármennyit. Mi abban olyna kényes? Beállítod olyan vágányra ahol a rakodás nem lehetséges, kivezényelsz egy rakás készenléti rendőrt meg tekest azt elvan az ott egész évben..

2020. dec. 24. 22:50
 6/18 anonim ***** válasza:
49%
Picit más űrszelvény, de alapvetően csak pár mellékvonalon lennének gondok a méretekből, a legtöbb esetben még elférnek a mi szabványainkon belül is.
2020. dec. 24. 22:50
 7/18 A kérdező kommentje:
#5 Ha jól tudom például az útvonalon minden szakaszon abszolút elsőbbsége van, nem kaphat vörös jelzést.
2020. dec. 24. 22:52
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát, azért ott tényleg nem nagyon húzzák az időt, hanem mielőbb intézik, de mivel nem lehet mást tenni, így átszerelnek. Mire Paksra ér egyszer irányváltásra is van szükség, irányváltást sem intéznek olyan gyorsan más esetben mint ott. :D
2020. dec. 24. 22:52
 9/18 A kérdező kommentje:
#8 Baja felé viszik? Azt hittem a déli összekötőn keresztül.
2020. dec. 24. 22:55
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Atomvonat nem közlekedhet BP-en át.
2020. dec. 24. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!