Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha kölcsönkapott autó nálam...

Ha kölcsönkapott autó nálam rohad le, akkor nekem kell állnom a hazaszállítás költségét?

Figyelt kérdés
Kölcsönkaptam egy műszakilag megkérdőjelezhető állapotú autót, és útközben hirtelen megállt a motor. Ennek a barátomnak van másik autója, megtehette volna, hogy eljön értem és bevontat 15km-t, de azt mondta, hogy ő nem fog ezzel kinlódni és ideje sincs hazahúzni a saját autóját. Hívtam trailert, de az 20ezer forintba került, és a barátom nem hajlandó visszafizetni.

2020. dec. 8. 10:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
84%
A jobbak könyvet sem.
2020. dec. 8. 13:40
 12/17 anonim ***** válasza:
80%

Eszem megáll :D :D Még a tulajdonos ugráljon, hogy visszakapja azt, amit te kölcsönkértél :D Örülj, hogy nem kérte, hogy fizesd / szállj be a javításba.

A nővérem anno ugyanígy kölcsönkért egy régi vackot, amin 15 éves gumik voltak. A pályán durrdefektet kapott, szalagkorlátnak ütközött, visszapattant és az árokban állt meg, rommá tört a kocsi. 99%, hogy azért történt, mert a gumi öreg volt, de lehetett egy éles kavics is. A lényeg, hogy mikor beszállt a roncsba, vállalta a kockázatot (ahogy te is) és emiatt ki kellett fizesse a teljes kárt (ő karcolásokkal megúszta).

Tanulság: Nem kérünk kölcsön ingyen, szerződéssel hivatalosan kölcsönzünk.

2020. dec. 8. 13:52
 13/17 veterán vas ***** válasza:
90%

Fordított esetben is így működnének a dolgok?

Szóval Te kölcsönadod az autódat a "barátod"-nak, aki széttapossa a motort, aztán trélerrel visszahozatja, majd kéri a szállítási összeget.

Kérdés:

Te fizetnél azért 20 ezret, hogy visszakapd a saját -egyéként életképtelenné tett- autódat???

Szerintem Te lennél a legjobban fölháborodva.

2020. dec. 8. 14:42
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Minek ment oda?
2020. dec. 8. 21:55
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
Ha emberi oldalról nézzük, meg úgy lenne a korrekt ha megfeleznétek.
2020. dec. 9. 01:35
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

#15: szerintem kb ez történt.

A kocsi javíttatását a tulaj allja, az az ő sara (vélhetően)

A trélerezést meg az, aki elvitte a kocsit oda, ahonnan trélerezni kell...

Szerintem ez így teljesen OK.

2020. dec. 9. 09:26
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Elfogadom, hogy nem egy tip-top autót kapott kölcsönbe, mert ha hinni lehet a kérdezőnek, kissé viseltes volt a kocsi.

Bár azon is el lehet gondolkodni, hogy ha annyira nyilvánvaló volt, hogy a végét járja, akkor miért kérte kölcsön?

Szerintem a megoldás:

maradjon a kölcsönkérő sara a hazaszállítás, aztán a javítás költségeit -bontás után- próbálják meg reálisan megosztani.

/ha már állítólag barátok/

2020. dec. 9. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!