Ha kölcsönkapott autó nálam rohad le, akkor nekem kell állnom a hazaszállítás költségét?
Eszem megáll :D :D Még a tulajdonos ugráljon, hogy visszakapja azt, amit te kölcsönkértél :D Örülj, hogy nem kérte, hogy fizesd / szállj be a javításba.
A nővérem anno ugyanígy kölcsönkért egy régi vackot, amin 15 éves gumik voltak. A pályán durrdefektet kapott, szalagkorlátnak ütközött, visszapattant és az árokban állt meg, rommá tört a kocsi. 99%, hogy azért történt, mert a gumi öreg volt, de lehetett egy éles kavics is. A lényeg, hogy mikor beszállt a roncsba, vállalta a kockázatot (ahogy te is) és emiatt ki kellett fizesse a teljes kárt (ő karcolásokkal megúszta).
Tanulság: Nem kérünk kölcsön ingyen, szerződéssel hivatalosan kölcsönzünk.
Fordított esetben is így működnének a dolgok?
Szóval Te kölcsönadod az autódat a "barátod"-nak, aki széttapossa a motort, aztán trélerrel visszahozatja, majd kéri a szállítási összeget.
Kérdés:
Te fizetnél azért 20 ezret, hogy visszakapd a saját -egyéként életképtelenné tett- autódat???
Szerintem Te lennél a legjobban fölháborodva.
#15: szerintem kb ez történt.
A kocsi javíttatását a tulaj allja, az az ő sara (vélhetően)
A trélerezést meg az, aki elvitte a kocsit oda, ahonnan trélerezni kell...
Szerintem ez így teljesen OK.
Elfogadom, hogy nem egy tip-top autót kapott kölcsönbe, mert ha hinni lehet a kérdezőnek, kissé viseltes volt a kocsi.
Bár azon is el lehet gondolkodni, hogy ha annyira nyilvánvaló volt, hogy a végét járja, akkor miért kérte kölcsön?
Szerintem a megoldás:
maradjon a kölcsönkérő sara a hazaszállítás, aztán a javítás költségeit -bontás után- próbálják meg reálisan megosztani.
/ha már állítólag barátok/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!