Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi történik akkor, ha forgalmi...

Mi történik akkor, ha forgalmi vizsga közben defektet kap az autó, amit vezetek?

Figyelt kérdés
2020. nov. 25. 09:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%
Ha van pótkerék, akkor a vbiztos előtt nekieshettek kereket cserélni az oktatóval:D
2020. nov. 25. 09:10
 2/11 anonim ***** válasza:
80%

Kerékcsere.

Nem fognak tartalék autót küldeni neked.

2020. nov. 25. 09:13
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha a te hibádból (pl. belemész egy kátyúba 50-nel), akkor bukta.

Ha nem a te hibád, akkor valószínűleg felfüggesztik a vizsgát és megismétlik egy másik alkalommal.

2020. nov. 25. 09:15
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem 10 perc alatt ki lehet cserélni egy kereket, és folytatni a vizsgát. Ha nem, akkor meg ahogy a 3-as írta.
2020. nov. 25. 10:20
 5/11 A kérdező kommentje:
Nem is gondoltam arra, hogy tartalék autót fogok kapni. Elméleti kérdés volt. Egyébként soha életemben nem cseréltem kereket, annyit értek ehhez, hogy semmit, szóval nem tudtam, hogy 10 perc kicserélni.
2020. nov. 25. 11:34
 6/11 anonim ***** válasza:
79%

Meglazítod a csavarokat, megemeled az autót, leveszed a kereket, felrakod a pótkereket, leengeded az autót, meghúzod a csavarokat.

Az egész nem több 5 percnél, ha rutinos vagy és nem kell keresgélned a pótkereket, emelőt, kerékkulcsot.

Viszont sok újabb autóban már nincs pótkerék.

2020. nov. 25. 11:45
 7/11 anonim ***** válasza:
82%
Mutassa már meg nekem valaki, ahogy a kis kurblis emelővel 10 perc alatt cserél kereket. Kizártnak tartom, hogy lenne krokodil-emelő egy oktatóautóban, mert csak azzal reális a 10 perces kerékcsere...
2020. nov. 25. 13:58
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Én cseréltem kereket azzal a kis kurblis emelővel amit gyárilag adtak az autóhoz. Nem nagy dolog, csak időigényesebb mint krokodillal az tény, de 10 perc alatt simán lehet cserélni, tudom mert cseréltem már, és életem második kerékcseréje volt. Az tény hogy azzal időigényesebb megemelni egy autót, de amint le vannak lazítva a csavarok már lehet is emelni, amint megvan csavarok ki, kerék le, tartalék kerék fel, csavarok rátekerve, autó le, csavarokon húzni, visszapakolni és mehetsz tovább. Annyi csalás volt nálam hogy visszapakolásnál nem tettem be se a defektes kereket a tartójába, se az autó emelőt, se a kulcsot hanem mindent úgy ahogy volt bedobtam és úgy mentem tovább. Azért mert rögtön mentem a gumishoz megcsináltatni hogy minél kevesebbet koptassam a tartalék kereket.
2020. nov. 25. 14:20
 9/11 anonim ***** válasza:
80%

Simán megemelem 1 percen belül a kocsit.

Találkoztam már olyan gagyibb emelővel, amit nem lehet folyamatosan tekerni, hanem csak fél fordulatonként. Azzal lehet, hogy 3 percig is eltartana. De 10 percen belül még így is simán kicserélhető egy kerék.

2020. nov. 25. 15:17
 10/11 anonim válasza:
Mondjuk ha be vannak rohadva a csavarok és egy 40 kilós nő vagy, akkor lehet tovább tart 10 percnél. Ha pár km után megállsz és utánahúzol/ellenőrzöd a kerékcsavarokat szerintem még elismerően bólogatnak is hozzá. Mindenesetre régen erre volt a rutinvizsga előtti kérdéssor, szóval ezt az autóvezetőnek illik tudni. Ha feszélyez kérdezz rá az oktatódnál, nem egy ördöngösség.
2020. dec. 2. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!