Mekkora a Balaton?
Figyelt kérdés
Lehet nem is vagyok emiatt magyar, de sosem voltam még a Balatonon. Minden máshol voltam Magyarországon és a világ de ott még nem. Gyakorlatilag mekkora is a Balaton? Nem a négyzetkilóméterre gondolok hanem hogy például a déli részről át lehet e látni az északira, vagy nem? Vagy ott ha bemész azt érzed hogy egy “kis” tóban vagy, vagy azt érzed hogy tengerben? Remélem érthető2020. nov. 7. 22:02
1/10 anonim válasza:
Át lehet látni valahol. Hát van ahol olyan sekély hogy alig tudsz úszni, valahol viszont elmerülsz.
3/10 anonim válasza:
Nagy. De nekem sosem volt az a "tenger-érzés", talán mert ahhoz túl nyugodtnak éltem meg.
4/10 A kérdező kommentje:
Például Balatonlellén vagy Siófokon át lehet látni? Azért kérdezem mert ha nem látok át akkor sokkal tengeresebb-mediterránosabb hangulatom lenne :)
2020. nov. 7. 22:37
5/10 anonim válasza:
Nem nagy, kb. mint egy nagy pocsolya. Simán átlátsz a túloldalára. Az északi part hirtelen mélyülős, bemész 20 métert és már nem ér le a lábad. A déli meg sokkal sekélyebb, van ahol 100 métert is be lehet menni és még mindig csak derékig ér a víz.
6/10 A kérdező kommentje:
😭 😭
2020. nov. 7. 22:46
7/10 anonim válasza:
Az észak-déli kiterjedése nem nagy, a legtöbb helyen a 10 km-t sem éri el, tehát tiszta időben simán átlátsz a túlpartra.
Szerintem, épp ez a bája, hogy a szemközti dombokat, félszigetet stb. jól lehet látni.
Ha mediterrán vagy tenger feeling-re vágysz, akkor csalódni fogsz.
8/10 anonim válasza:
A legszélesebb részen 14 kilométer az észak-déli kiterjedése. Ilyen irányban tehát mindenhol át lehet látni tiszta időben a túlpartra.
Ha tengeri feelinget szeretnél, akkor menj a keleti/nyugati partra, mivel a kelet-nyugati irányú kiterjedése 78 kilométer, tehát csak a tőled jobbra és balra levő partokat látod, mintha egy tengeri öbölben lennél.
9/10 anonim válasza:
Soha nincs meg az az érzés, mint a tengeren. A Balaton normális esetben csendes, teljesen nyugodt a víz. A tengernek pedig az a sajátossága, hogy állandóan hullámzik, legalább egy kicsit, és ez a semmivel sem összetéveszthető vízmorajlással jár. Közben nézel a végtelenbe, a naplementébe. Még csak nem is hasonlítható össze a Balatonos feelinggel.
10/10 anonim válasza:
Semmi köze a tengerhez. Iszapos, hínáros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!