Autópálya matricát hol érdemes venni?
Néztem a neten is, csak olyan furcsa, hogy több honlapon lehet, az mind "hivatalos"?
És a havi matrica az az összes pályára jó? M3-at és M7-et szeretném használni, persze nem aznap mindkettőt.
Ha országos matricát veszel az jó mindegyik autópályára.
Igen, ahol hirdetik ott "hivatalosan" lehet venni, de azért az "eztveddmeg.hu" meg hasonló oldalakon én nem nézegetném.
Én is benzinkúton veszem meg, de a múltkor a nemzetiútdíj.hu-n, regisztráció után.
Ahogy írták az országos matrica az összes autópályára és fizetős útszakaszra érvényes, míg egy megyei matrica értelemszerűen az adott megyében történő használatra.
Ilyenkor jöhet a matek, hogy milyen gyakran, és milyen megyéket érintve utaznál - azaz melyik érheti meg jobban. Megyeiből nincsen havi, csak az éves 5000 Ft, országosból van havi is, szóval az utazások gyakorisága és a távolsága lehet a mérvadó.
Ha a [link] oldalon veszed ott nem számolnak fel kényelmi díjat. A többi oldalon vagy alkalmazásban általában igen.
Vagy benzinkúton is megverheted plusz költség nélkül.
Az időszakos matrica az mindenhova jó.
A megyei matrica az adott megyére + a szomszéd megye első elhajtójáig érvényes.
Fontos, hogy az éves és a megyei matrica érvényessége nem 365 nap, hanem a következő év január vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!