Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Autópálya matricát hol érdemes...

Autópálya matricát hol érdemes venni?

Figyelt kérdés

Néztem a neten is, csak olyan furcsa, hogy több honlapon lehet, az mind "hivatalos"?

És a havi matrica az az összes pályára jó? M3-at és M7-et szeretném használni, persze nem aznap mindkettőt.

2020. okt. 21. 08:36
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha országos matricát veszel az jó mindegyik autópályára.

Igen, ahol hirdetik ott "hivatalosan" lehet venni, de azért az "eztveddmeg.hu" meg hasonló oldalakon én nem nézegetném.

2020. okt. 21. 09:06
 2/8 anonim ***** válasza:
A havi matrica mindenhova jó. Én benzinkúton szoktam venni (hiszen ha hosszabb útra megyek akkor úgyis általában tankolok előtte), vagy a nemzetiutdij.hu-n. Arra figyelj hogy neten előfordulhat olyan hely ahol kényelmi díjat is felszámolnak
2020. okt. 21. 09:39
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2020. okt. 21. 10:13
 4/8 anonim ***** válasza:
Én benzinkúton, vagy az autópályamatrica.hu-n szoktam venni, de ott felszámolnak pár száz forint plusz díjat. Ha egész évben jársz akkor érdemes megnézni hogy a megyei nem éri-e meg jobban, 1 megyére 5 ezer.
2020. okt. 21. 10:20
 5/8 anonim ***** válasza:

Én is benzinkúton veszem meg, de a múltkor a nemzetiútdíj.hu-n, regisztráció után.

Ahogy írták az országos matrica az összes autópályára és fizetős útszakaszra érvényes, míg egy megyei matrica értelemszerűen az adott megyében történő használatra.

Ilyenkor jöhet a matek, hogy milyen gyakran, és milyen megyéket érintve utaznál - azaz melyik érheti meg jobban. Megyeiből nincsen havi, csak az éves 5000 Ft, országosból van havi is, szóval az utazások gyakorisága és a távolsága lehet a mérvadó.

2020. okt. 21. 13:12
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha a [link] oldalon veszed ott nem számolnak fel kényelmi díjat. A többi oldalon vagy alkalmazásban általában igen.

Vagy benzinkúton is megverheted plusz költség nélkül.

Az időszakos matrica az mindenhova jó.

A megyei matrica az adott megyére + a szomszéd megye első elhajtójáig érvényes.

Fontos, hogy az éves és a megyei matrica érvényessége nem 365 nap, hanem a következő év január vége.

2020. okt. 21. 14:29
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2020. okt. 21. 17:35
 8/8 anonim ***** válasza:
Persze csak viccnek szánom, de külföldön érdemes megvenni mert szinte mindenütt sokkal olcsóbb mint a "SZÁRNYALÓ" Magyarországon!
2020. dec. 8. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!