Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Melyik utat élveznétek jobban,...

Melyik utat élveznétek jobban, ha ti vezettek?

Figyelt kérdés
Erős autóval az autópályát, vagy gyenge autóval (100 lóerő alatt) egy hegyi szerpentint?
2020. szept. 17. 10:42
A kérdező szavazást indított:
Erős autóval autópálya
Gyenge autóval hegyi szerpentin
24 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Gyenge autóval szerpentinen szenvedés menni. Autópálya unalmas, de erős autó alacsony fordulaton bírja a tempót, így legalább csendes, nyugodt utam lenne.
2020. szept. 17. 11:01
 2/11 A kérdező kommentje:
Persze, gyenge autóval szerpentinen felfelé kicsit szenvedős, na de előbb-utóbb lefelé is visz az út.
2020. szept. 17. 12:00
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen mindegy mert lehet a gyengébb autóval is menni szerpentinen.

Mert nem fontos ott esze veszettül hajtani.

Én ott is szép lassan nyugodtan vezetek, nézgelődök és sokall érdekesebb mint versenyezni.

2020. szept. 17. 12:26
 4/11 anonim ***** válasza:
87%

"Persze, gyenge autóval szerpentinen felfelé kicsit szenvedős, na de előbb-utóbb lefelé is visz az út."

Csak amíg felfelé bűntetlenül tiporhatod, lefelé már tudni kell vezetni is illetve a jó fék sem árt. Gyenge autón általában pont ez utóbbi nincs. Nagy fless az első 5 kanyarban elmelegíted a féked, utána meg gurulsz lefelé motorfékkel... :D

2020. szept. 17. 13:37
 5/11 A kérdező kommentje:
4: Ünneprontó vagy! :D De jogos.
2020. szept. 17. 14:08
 6/11 anonim ***** válasza:
82%
¯\_(ツ)_/¯
2020. szept. 17. 14:18
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Az autópálya dögunalom, akármilyen gép van az ember alatt. Inkább kiállok a sor elől a hegyekben ötpercenkènt és élvezem a vezetést, az utat, a tájat.
2020. szept. 17. 15:06
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Egy hegyi szerpentinen nem a gyenge autó lesz a szűk keresztmetszet, hanem többnyire az átlagos sofőr. Egy átlag 90-100 LE közötti alsó kategóriás autónak kettesben a vége valahol 90 körül lenne, de borítékolom, hogy az emberek nagy része sehol sem tudná tiltásig elforgatni például a Gyöngyös és Parádsasvár közötti szerpentinen, ellenben fogyna vagy egy kilót a kormánnyal folytatott elkeseredett küzdelemben.

lefelé pedig épp úgy kell menni, mint felfelé, ugyanabban a fokozatban, esetleg néha egy fokozattal magasabban, akkor van esély, hogy nem meggypirosban játszó féktárcsával és lenullázott fékbetétekkel ér az aljára az ember.

2020. szept. 17. 16:13
 9/11 anonim ***** válasza:
82%
Évekig ingáztam Kolozsvárra egy 75 lovas benzinessel, nagyon komoly szerpentines részen is, csodás kanyarokkal, meredek emelkedőkkel. Brutál nagy élmény volt mindig. 2es vagy 3as padlógáz, jó gumik, és akkorákat kanyarogtam, hogy az erős autókat is leelőztem, akik féltek a kanyaroktól (van kapaszkodósáv is).
2020. szept. 19. 11:51
 10/11 anonim válasza:
100%
Nyar vegen bukkszetnkeresztre mentem fel nagyanyam 99-es szuki swiftjevel 68 loero de olyan jot reg autoztam :D lehet neki kenni kiforgatod 2-3 as oda vissza lehuzott ablaknal jopofa
2020. szept. 21. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!