A villogó (megkülönböztető jelzést használó) autómentőnek elsőbbsége van?
Balra akart kanyarodni, én pedig jobbra; nem intettem neki, hogy lemondok az elsőbbségemről, mégis lekanyarodott, éphogy nem jött nekem. Szerintem nincs elsőbbsége a többi járművel szemben. Csak a rendőrnek, mentőnek, tűzoltónak van, de annak is csak akkor, ha szirénázik.
De javítsatok ki, ha tévedek! A kérdésemnek nem a panaszkodás a célja, csak tudni akarom, hogy én vagy ő okozott-e majdnem balesetet, hogy legközelebb helyesen járjak el.
Ez sárga színű, és figyelmeztető, az meg kék színű, és megkülönböztető a neve. Nem kellene összekeverni.
A "majdnem" esetekről pedig, nincs mit beszélni. ;)
Miután nem vezetek ittasan, ez a "de ha" kezdetű feltevésed sem állja meg a helyét.
Ne erőlködj, kijön a sérved!
Gondolkodom, hogy küldjelek el oda, ahova gondollak, de tudod te (azt az elefánt talpad). 😋💩💩💩
Köszi a válaszokat! Rendkívül segítőkész volt, aki a helyzetre vonatkozó jogszabálynak is utána nézett. Ezeregy köszönet!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!