1/12 anonim válasza:
Ráckeresztúr településneve rovásírással kiírva.
2/12 anonim válasza:
És kinek vagy minek van így írva?
3/12 anonim válasza:
Mi a francnak? Ki olvassa el?Az utcajelző táblák meg kopottak.
4/12 anonim válasza:
Általában olyan településeken szoktak más nyelvű táblákat elhelyezni, ahol jelentősebb létszámban él más nyelvű kisebbség. Például felénk több falu táblája alatt ott van a német megfelelője.
5/12 anonim válasza:
#4: Ez érthető is, hogy kiírják a németnek németül a város nevét, de egy székelynek, aki magyarul beszél, minek kiírni rovásírással? Ennyi erővel kiírhatnák szovjetül is a városok nevét, mert egy időben az orosz volt a hivatalos nyelv.
6/12 anonim válasza:
Ez tényleg egy nem is olyan új baromság , amire el lehet szórni az adófizetők pénzét. Minimális számú ember tudja elolvasni, a többséget baromira nem érdekli, inkább a magyarságtudat demonstrálásával más személyes hiányosságokat elfedni próbáló kicsi, de hangos kisebbség akaratának megnyilvánulása ez.
7/12 anonim válasza:
#5 És ki mondta hogy a székelyeknek írták ki rovásírással?
8/12 A kérdező kommentje:
#1-es, köszi a választ.
Rá is kerestem. A wiki szerint:
"A rovásírásos helységnévtábla állítása a helyi közösség és a nemzet összetartozásának pozitív üzenetét közvetíti az ott élő – és áthaladó – magyar emberek számára."
Mondjuk számomra semmilyen üzenetet nem közvetített, és valószínűleg ezután sem fog.
2020. aug. 6. 09:15
9/12 anonim válasza:
Fidesznyik település narancs birkanyáj lakossággal, ennyit jelent.
Ha megállsz, ne politizálj, mert ha nem Bayer az elsődleges hírforrásod, megjárhatod. Ennyit jelent.
10/12 anonim válasza:
#7: Hát akkor kiknek? Én nem tudom elolvasni a rovásírást, szerintem a világ lakosságának többi része sem. Azt írod nem a székelyeknek írták ki, tehát ők is kiestek. Akkor...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!