Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Most akkor mehetek jogosítvány...

Most akkor mehetek jogosítvány igénylő papírral vagy sem?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Szerdai napon intéztem a jogosítványomat az ügyfélkapun. (B kategória)

Na ugye erről mindenki kap egy papírt, amivel elvileg nem lehet vezetni. Nos, nekem van egy segédmotorom, és minap a rendőrök itt jártak és megkérdeztem tőlük hogy segédmotorral lehet e közlekedni ezzel a papírral. Erre ők azt mondták hogy igazából lehet vele. No nekem ekkor hatalmasra nyíltak a szemeim. Viszont van egy kis lelkiismeretem hogy ez csak kamu volt. Szerintetek?

2020. aug. 1. 22:12
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

"van egy kis lelkiismeretem hogy"

Ez a rész mit jelent?

2020. aug. 1. 22:55
 2/10 A kérdező kommentje:
Mert mikor ezt mondták nekem akkor egyből motorra pattantam. És hát ki tudja igaz e amit ők mondtak. Nem szeretném hogy egyik nap amíg nem jön meg a jogsi, egy rendőr az ellenőrzés során mélyen a zsebembe nyúljon
2020. aug. 1. 22:59
 3/10 anonim ***** válasza:
85%

Meglévő kategóriát lehet használni, a most szerzett kategóriát csak azt követően, megérkezett a jogosítvány megérkezett.

Ettől függetlenül, a rendőrökről nem árt tudni, hogy ők sem feltétlenül vannak képben mindennel, a rendőrök is szakosodnak egy-egy területre, bűnügy, idegenrendészet, igazgatásrendészet, közigazgatás, közlekedésrendészet területen dolgozó rendőrök nem feltétlenül tudnak mindent, ha az illető nem közlekedési, még lehet a KRESZ-t sem ismeri (és sz okmányirodában is mondhatnak hülyeséget az ügyintézők)

2020. aug. 1. 23:16
 4/10 anonim ***** válasza:
96%
En 2hete voltam intézni és a kormány ablakba azt mondta a nő van egy jó híre,volt valami új rendelet ami miatt igen is lehet vezetni a papírral.
2020. aug. 2. 05:31
 5/10 anonim ***** válasza:
17%
" Volt valami új rendelet " ez sem egy paragrafust idézett.
2020. aug. 2. 05:46
 6/10 anonim ***** válasza:
84%
4-es vagyok.A coviddal kapcsolatba hoztak egy törvényt ami lehetővé teszi ezt mondta ha ő hazudott akkor én is...
2020. aug. 2. 06:06
 7/10 anonim ***** válasza:

Új kategória esetén eddig is lehetett vezetni a régi kategóriát.

Vírusveszély kapcsán annyi változott, hogy igényléskor le kell adni a jogsit, ezzel lecsökkentik a látogatások számát. Emiatt nem kell nálad lennie a régi jogsinak (mivel azt bevonták), hanem elég a kérelmi lap.

2020. aug. 2. 18:42
 8/10 anonim ***** válasza:
50%
Ma igenyeltem a jogsin, azt mondtak h NEM lehet.
2020. aug. 3. 16:05
 9/10 Kecskeméti-Varga Kata ***** válasza:
Ügyfélkapun keresztül nem lehet jogosítvány kategória bővítést sem intézni csak a kormány ablakban ugyanis fénykép készül ott helyben az új jogsihoz.
2020. aug. 3. 16:24
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Mehetsz; használhatod minden rajta szereplő kategóriához, de csak Magyarországon és csak 30 napig.

2020. VI. 18-tól csak Magyarország területén, a kérelem benyújtásától számított 30 napig, a vezetői engedély kiállítására irányuló kérelem adatlap alkalmas a vezetői jogosultság igazolására. (Mivel a már meglévő és az igényelt új kategória is szerepel rajta, így mindegyikre. Esetedben AM-re - ha jó tippelem, az volt már - és B-re is.)

Az erről rendelkező jogszabályi rész: a 284/2020. (VI. 17.) kormányrendelet 45. § (1). Hatályos: 2020. VI. 18-tól. Nem határidős rendelkezés, a mai napon is hatályban van, és marad is. → A közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról szóló 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet hatályos szövege tartalmazza.

Sokéves megszokásból sokan ettől eltérőt állítanak. Időbe telik a megismerése, elfogadása.

Például, itt a gyakorin is sokan a mai napig vitatják, hogy belföldi közlekedés során nem kell a vezetőnél kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás igazolásnak lennie; azt pedig végképp, hogy műszaki vizsgára sem szükséges. Pedig ez a rendelkezés már 2013-tól hatályban van. → 2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról 45. § (1).

És ugyanígy határozott állítások lesznek 2023. január 1-től, hogy igenis, vezetés közben a vezetőnél kell lennie a vezetői engedélynek. Pedig, csak azokban a magyarországi ritka esetekben, ha az okmányt külföldön állították ki. Már régen elfogadták, kihirdették, a Nemzeti Jogszabálytárban olvasható is. → [link]

2020. aug. 4. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!