Külföldi példákban hogyan oldották meg hogy kisvárosok élhetőek legyenek? Pl milyen a tömegközlekedés, hol vannak az autóktól elzárt területek, átmenőforgalmat mennyire tartják kint.
Látom nem az első kérdésed és nagyon érdekel a téma.
Ez nem válasz a kérdésedre, de próbálj ki 1-2 komplexebb városszervező szimulátort, én a Cities Skylines-t tudom ajánlani, mert arra a fő problémára fókuszál, hogy mindenki mindenhová autóval fog elmenni, ha másképp nem tud. Amint elkezdesz lehetővé tenni bicikliutakat, rövidített gyalogutakat, tömegközlekedést, stb, elkezd csökkenni az autóforgalom.
Igen realisztikus megközelítést ad a kérdésedre.
google?
Egyetlen ember tapasztalatát nem szabad mérvadónak tekinteni ilyen komplex témában. Nem fogsz reális képet kapni, mert a problémakör egy elenyészően kis szeletével szembesül egyetlen ember.
Nem szándékoztam amúgy egyetlen ember tapasztalatát alapul venni, de igazad van hogy nem szabad, ezt mások se tegyék tényleg.
De igyekszem hogy több helyről begyűjtsek infókat, fő a tájékozottság :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!