Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Lehetséges áttétellel gyorsabb...

Lehetséges áttétellel gyorsabbá tenni a biciklit?

Figyelt kérdés

Ezt úgy értem, hogy beiktatni egy újabb fogaskereket amit tekernék a pedálon lévő fogaskerékkel (lánc meghajtással) erre lenne szerelve másik fogaskerék (egy tengelyen a kettő természetesen) majd ez lánc meghajtással a hátsó kereket hajtaná meg...

A lényege az lenne hogy ha ez a két fogaskerék egy tengelyen van, akkor ezzel tudom gyorsabbá tenni illetve könnyebb lesz e tekerni?

2020. júl. 25. 12:23
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy lehet. Mindossze ki kell alakitani az uj fogaskerek helyet, rogziteset, csapagyazasat, a lancokat megfelelo meretre kell roviditeni, es valoszinuleg a vazat is at kell alakitani. Amugy setagalopp. Nem is ertem miert hasznalnak a profik 50+ fogas hajtomu-tanyert meg hatul ilyen 12 fogas konuszokat mikor plusz 3 kilo vassal is meg lehet oldani a nagyobb attetelt...
2020. júl. 25. 13:17
 2/3 anonim ***** válasza:
Természetesen lehet ilyet csinálni, tudsz vele a gyárinál nagyobb áttételt csinálni. Viszont ez plusz súly, plusz egy súrlódó csapágy, egyáltalán nem biztos, hogy gyorsabb lesz. Ha nincs elég lábizom, akkor lehet még lassabb is lesz.
2020. júl. 25. 14:13
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha gyorsitani akarod az áttételt akkor nehezebb hajtani.
2020. júl. 25. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!