Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Milyen lehetőségem van az...

Milyen lehetőségem van az alábbi esetben?

Figyelt kérdés
Beázás miatt tönkre ment a légzsákszenzor az autóban (seat leon 2004-es) és ha nem sikerül megoldanom a problémát az autóm nem fog átmenni a két hónap múlva esedékes műszakin. A probléma fennállt az autó vásárlásakor is (2020 január vége), de későn lett észre véve (akkor a kereskedő azt mondta, csak az miatt volt jeges a kárpit, mert vízzel kitakarították és nem száradt meg rendesen). Jogilag van lehetőségem szerintetek visszavásároltatnom az autót azon az áron, amennyiért vettem mert egy szrt adott el, még akkor is ha lehet csak bontóba végzi az autó? Az alkatrészt már nem gyártják, csak bontottak vannak (egyet vásároltam is, de sajnos azzal sem működött).
2020. júl. 17. 11:56
1 2
 1/13 anonim válasza:
46%
Szerintem nem tehetsz semmit. 3 napig lenne köteles visszavenni ha te bármilyen formában elállnál a vásárlástól mégis. Így veszett fejsze nyele. Vagy megcsináltatod és levizsgáztatod. Vagy eladod. Sok lehetőséged nincs.
2020. júl. 17. 12:00
 2/13 A kérdező kommentje:
Én megakarom csináltatni, de mi van, ha nem lehet?
2020. júl. 17. 12:07
 3/13 A kérdező kommentje:
Már igy is annyi mindent megcsináltattam rajta. Szerelő is nézte, de azt mondta amig vizes a kárpit alatti szivacs addig ugy is be fog szarni rajta minden. Szakszervízben reménykedek, hátha tudnak rajtam segíteni
2020. júl. 17. 12:09
 4/13 anonim ***** válasza:
#2 olyan nincs hogy nem lehet. Valahogy be is szerelték azt a szenzort a gyárban, úgy ki is lehet.
2020. júl. 17. 12:26
 5/13 anonim ***** válasza:
64%

Július végéig még a kereskedőnek kell bizonyítania, hogy a vásárlásnál a hiba nem állt fenn (mert az első félévben ez a kereskedőt terheli), vagyis ha bele akarsz állni, még néhány napig nyert ügyed van.

Az más kérdés, hogy egy egyszerű szenzorcserével valószínűleg gyorsabban és olcsóbban megleszel a dologgal. Ez nem egy bonyolult javítás.

2020. júl. 17. 12:32
 6/13 A kérdező kommentje:
Kicserélték ma, de ugyan úgy feljött a hibaüzenet.
2020. júl. 17. 12:34
 7/13 anonim ***** válasza:
53%
Hibakódot kitörölték?
2020. júl. 17. 12:35
 8/13 A kérdező kommentje:
Igen
2020. júl. 17. 13:51
 9/13 anonim ***** válasza:
akkor más okozza a hibajelet
2020. júl. 17. 14:06
 10/13 anonim ***** válasza:
Egyfelől kellene hozzá lenni gyári alkatrésznek, másrészt van ott valami más baj is.
2020. júl. 17. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!