Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi a legolcsóbb módja 20 km...

Mi a legolcsóbb módja 20 km megtételének rendszeresen?

Figyelt kérdés
Tömegközlekedés kizárva,mert nem jár eleget és megfelelő időben.

2020. jún. 25. 07:39
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

A kerékpár 20 km/h az nagyon függ a viszonylattól, tereptől, közlekedéstől, hogy mennyire megerőltető. Ény 9-10 km-re járok bringával, egy 18 kilós túrakerékpárral. Nekem viszonylag jó az erőnlétem, mert rendszeresen futok (olyan 40 perc körüli 10 km-t tudok), és kevesebbet, de rendszeresen bringázok is. Nos, ha meghajtom a bringát, akkor km-eken át tudok valamivel 30 km/h körül haladni. De ha 9 óra körül nyáron munkába megyek, akkor ahhoz, hogy ne izzadjak meg, csak kb. 23 km/h-val tudok haladni, de mindez síkban, egyenesen, a gyakorlatban vannak kanyarok, és bár sík elvileg az útvonal, azért van 1-2 híd ahol fel kell menni. Emellett ugyan nem sok, de azért akad néhány lámpa, ahol adott esetben várakoznom kell. Így végül bruttó nincs meg a 20 km/h ártlag, inkább 17-18, csak akkor megyek 20 km/h fölé átlagban, ha este hazafelé, úgy hogy már nem baj ha megizzadok, ahol lehet 30 km/h fölé hajtom.

Szóval a becsapós dolog az, hogy ugyan egészen jól lehet menni ideális körülmények között, nyilván ami nekem 30, az egy outival 40 felett lenne, csakhogy az átlagsebesség valódi forgalmi helyzetekben teljesen más. Pedig nekem a 9,5 km-ből van úgy 5 km egyenes kerékpárút kevés akadállyal, és csak kevés a valódi városi közlekedés, ha Budapest belső kerületeiben kellene ugyanezt, akkor 12-13 km/h-val számolnék.

2020. jún. 25. 09:30
 12/24 anonim ***** válasza:

Eső ellen vannak hasznos bicajos kiegészítők, pl esőkabát.

De váltóruha mindig legyen nálad, mert van az az elázás ami ellen semmi nem véd 😀

2020. jún. 25. 09:33
 13/24 anonim ***** válasza:
11-es vagyok még mindig. Hozzáteszem még, hogy én télen is bringával jártam nagyrészt, igazából akkor a legkevésbé necces. Főleg a január-február nagyon jó, mert akkor viszonylag ritka a csapadék, hideg van így könnyebb alulöltözni, hogy elkerüljem az izzadást, alig akad más bringás, az osztott kerékpárút-gyalogosút szakaszokon alig vannak gyalogosok. Annyi, hogy jobban kell vigyázni a kanyarokban, eleinte volt, hogy megcsúsztam, elestem, mert jeges volt, és túl gyorsan kanyarodtam.
2020. jún. 25. 09:40
 14/24 Alex Fly ***** válasza:
@11: az a belvárosi 12-13 km/h átlagsebesség csak egy hajszálnyival magasabb, mint ugyanazon az úton autóval haladóké...
2020. jún. 25. 12:06
 15/24 anonim ***** válasza:

Bp-n inkább 15-20 az átlagsebesség. A 12 max a legdzsumbujabbjában, ahol még piroshullám is van, de azon meg átérsz max 3 km alatt.

Nekem lakatolással pincéből felhozással együtt is 15 km/h. 7.5 km-re járok. Ajtótól ajtóig pont 30 perc.

A belváros közlekedési szempontból legretkebb része az úticélom (Deák környéke), ott tényleg sokszor meg kell állni a lámpák miatt.

20 km útban nagyon sok egyenes van ahol 25 felett haladhadsz erölködés nélkül.

Ha hegyre mész az más tészta, de a visszaúton behozod :)

2020. jún. 25. 12:19
 16/24 anonim ***** válasza:
Ha nem számolod a hátrányokat (időjárás, higiénia, egészség), akkor bicikli, vagy robogó. Minden más esetben a számodra megfizethető autó az ésszerű megoldás.
2020. jún. 25. 12:59
 17/24 A kérdező kommentje:
Egy ismerösöm inkább robogót javasolja
2020. jún. 25. 13:02
 18/24 anonim ***** válasza:

A robogó Bp-n olyan mint a teleport :)

Komolyan, azonnal ott vagy vele bárhol. De vigyázz, iszonyatosan ott kell lenni fejben végig, mert mindenki el akar majd ütni, és ez sajnis nem vicc...

2020. jún. 25. 13:12
 19/24 A kérdező kommentje:
Más esetben is állítása szerint kerékpár elég kényelmetlen hosszútávon az 1 óra, míg robogóval fele annyi idő és jóval kényelmesebb is amelett hogy nem sokkal drágább
2020. jún. 25. 13:24
 20/24 anonim ***** válasza:

14:

Tudom. Külvárosi viszonylatban egyetlen lámpánál 5 km-nél utolérem az autóval induló feleségemet 20-25 km/h átlaggal, de itt még gyorsabb mind a kettő.

15:

Az általam járt viszonylat gyorsnak számít, mert van benne egy nagyon hosszú, akadálymentes egyenes(3-4 km), meg egy nem teljesen egyenes kereszteződésmentes utca (800 m -1 km), a többi inkább tipikus budapesti útvonal (9.5 km összesen), de a 20-as átlaghoz ezen gyors szakaszon 30 km/h kell, ami nálam már nem munkába járás kompatibilis nyáron, mert leizzadnék. A belvárosi 20-as átlaghoz 40-45 km/h maximumok kellenének vagy nagyon pofátlan és veszélyes pirosozás.

2020. jún. 25. 13:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!